Trápí vás vypadávání vlasů? Pomůže speciální masáž

Proti řídnutí vlasů pomáhá mimo jiné i masáž s esenciálními oleji
  |   zajímavost

Řídnutí vlasů může mít hned několik různých příčin, patří mezi ně mimo jiné i barvení vlasů, nedostatek určitých minerálů a stres. Naštěstí ale existuje hned několik způsobů, jak se tohoto nepříjemného problému zbavit. Jedním z nich je i olejová masáž.

Vypadávání vlasů je naprosto normální jev, který za běžných okolností neznamená, že přicházíte o jejich bohatý objem. Vlasy, které vypadnou, jsou totiž okamžitě nahrazovány novými. V některých případěch mohou ale vlasy vypadávat v nadměrném množství, což může mít za následek nejen jejich řídnutí, ale dokonce i plešatění.

Mezi ty nejčastější příčiny nadměrného padání vlasů patří:

  • nedostatek železa a dalších minerálů ve stravě
  • chronický stres
  • přílišné barvení
  • častá trvalá
  • nošení upnutého culíku či drdolu
  • používání intenzivních přípravků na úpravu vlasů

Vypadávání vlasů může být ale mimo jiné také dědičné nebo důsledkem hormonálních změn. Ztráta vlasů se objevuje často mimo jiné i u žen, které právě porodily a přestaly brát hormonální antikoncepci. 

Jak se řídnutí vlasů zbavit

Existuje hned několik způsobů, které vám s tímto problémem mohou pomoci, je ale potřeba tyto tipy a triky provádět pravidelně.

Masáž hlavy

Jedním z těch nejúčinnějších způsobů, jak stimulovat růst vlasů, je masáž vlasové pokožky. Stačí jen pokaždé, když si budete mýt vlasy šamponem, prsty pořádně promasírovat vlasovou pokožku a zároveň tak produkt zapracovat až ke kořínkům vlasů.

Olejová masáž hlavy

Ještě mnohem účinnější je masáž hlavy spojená s vybranými esenciálními oleji. Stačí jen nakapat několik kapek levandulového, tymiánového nebo rozmarýnového esenciálního olejíčku do kokosového, arganového nebo jiného oleje, který nepatří mezi ty esenciální, a pokožku hlavy poté promasírovat touto směsí.

Masáž můžete opět spojit s mytím vlasů. Ideální je těsně před rutinním mytím vlasů pokožku hlavy promasítovat oleji, nechat je několik minut působit u kořínků a poté vše smýt šamponem.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Jak se účinně zbavit much: Pomůže ocet i bazalka

Klíčová slova: