Babiš si koupil nové elektroauto a vysmál se voličům. Fakt mu to jeho "lidství" ještě někdo žere?

  |   komentář

Expremiér Andrej Babiš si udělal radost. Poté, co si na výlety za voliči pořídil na jaře luxusní karavan, letní radovánky si bude užívat v krásném elektroautě. Novou škodovku v černé barvě, jejíž cenovka začíná na hodnotě 1,6 milionu korun, odprezentoval šéf hnutí ANO na svém instagramu. Coby ne, jeho majetek činí 75 miliard korun. Jenomže původ auta zdá se být nenápadným podvodem na lidi, kteří mu jeho výsměch i po letech stále žerou. 

Nádherné vozidlo s honosným názvem Škoda Enyaq coupé RS iV je aktuálně vlajkovou lodí největšího domácího výrobce vozidel. A jelikož má automobilový průmysl stále velké potíže po covidovém období, které celosvětově zkomplikovalo výrobu nových aut, čeká se na novinku od objednávky opravdu dlouho. Andrej Babiš se ale rozšíření vozového parku dočkal celkem brzy. „Moje první elektroauto. Čekal jsem na něj přes půl roku,“ napsal na svůj instagramový účet.

Auto z Agrotecu

Andrej Babiš je majitelem obrovského holdingu Agrofert, pod který spadá také společnost Agrotec Group, provozující web agrotecauto.cz. A právě odtud své autíčko poslanec získal. Náhoda? Nenechme se vysmát. I přesto, že na nás Babiš již několik let hraje, že s holdingem Agrofert nemá nic společného a převedl jej do svěřenských fondů, je s ním stále spojen.

Úplně stejně jako s dalšími podniky, které ve své kariéře vybudoval. Vzpomeňme například firmu Imoba, která je provozovatelem a majitelem farmy Čapí hnízdo a v jejíchž kancelářích ještě v pozici premiéra tisknul dokumenty. Na fakt, že papírová verze vládního e-mailu pochází právě odtud, upozornily před dvěma roky novinky.cz

Hra na "neovládání" podniků působí Andreji Babišovi potíže dlouhodobě. Velmi často se prořekne, anebo se povede jeho týmu při komunikaci na sociálních sítích udělat taková chyba jako s právě diskutovaným elektroautem. Fotografie expremiéra s novým mazlíkem byly totiž pořízeny před pražským sídlištěm Chodov. Všímaví uživatelé twitteru ihned odhalili, že se tento výhled nabízí buďto z parkoviště sídla Agrofertu, anebo nedaleké Imoby. Navíc při zvětšení fotogragie nelze přehlédnout, že manipulační převozní SPZ je vsazena do reklamního rámečku společnosti Agrotec. 

Muž z lidu s miliardovým impériem

Andrej Babiš se opět snaží své voliče přesvědčit, že je mužem z lidu, který si jen skočil do autosalonu vybrat vůz, poctivě si na něj počkal, zaplatil z úspor a nyní si bude užívat jeho jízdní vlastnosti. A jeho lidé mu tento scénář radostně konzumují i s navijákem, aniž by si všimli těchto nuancí, jimiž z nich dělá miliardář a trestně stíhaný expremiér hlupáky.

Proč jim to nevadí? Proč před jeho přešlapy neustále zavírají oči? A přejí mu i značkové oblečení, drahá auta, luxusní život a dovolené, zatímco sami sotva vyjdou s výplatou a místo týdnu u moře v Egyptě letos skončí na dva dny na Mácháči? Dochází jim vůbec, že nákupem másla, mléka, rohlíků i aut a pohonných hmot přispívají velmi často právě do jeho kapsy, neboť je jediným obmyšleným beneficientem z firem, vložených do jeho svěřenských fondů?

To by nám mohli zjistit v rámci volebních průzkumů manažeři institutů, které se grafy oblíbenosti zabývají. Ten poslední od společnosti Median, který vychází z květnových dat, totiž jasně říká, že volby by v současné době vyhrálo hnutí ANO, a to s náskokem 12 procentních bodů nad druhou ODS. 

Zdroje: novinky.cz, twitter.com, instagram.com

KAM DÁL: Pražáci si žijí nad poměry. Zbytek republiky jen závistivě slintá, rozdíl mezi výší mezd je veliký. Odbory mohou "zařídit" další skok.