Zamilovala jsem se do špatného chlapa, měla si říct Vicky (56). Místo toho udělala něco nepochopitelného a přišla o všechno

Vicky si vybrala špatně a přišla o všechno...
  |   zajímavost

Láska je jistě krásný cit a většina lidí si bez ní svůj život neumí představit. Když se ale jednoho dne zamilovala Vicky Whitová, byl to začátek jejího konce. Vybrala si totiž muže, který měl k ideálu hodně daleko. Casey byl vězeň, který si odpykával pětasedmdesátiletý trest za několikanásobnou vraždu… 

Poslední den v práci se stal osudným. Vicky Whitová byla všemi uznávaná jako skutečná odbornice s profesionálním přístupem ke své práci. A nebyla to práce nijak jednoduchá - Vicky byla zástupkyní ředitele mužské věznice v alabamské Lauderdale County. Víc než dvacet let byla jedním z nejlepších zaměstnanců, uznávali ji jak její převážně mužští kolegové, tak i vězni. Svoji práci zkrátka dělala opravdu dobře. Do doby, než se v “jejím” vězení prvně objevil Casey White. Ačkoliv měli stejná příjmení, příbuzní nebyli. Naopak sympatie, které k sobě pocítili (nebo alespoň Vicky k Caseymu), byly skutečné a hluboké. Říká se, že člověk lásce neporučí a Vicky se o tom přesvědčila. 

Zůstali v kontaktu i přes všechny překážky

I když byl Casey v Lauderdale County umístěn jen dočasně a pak se zase na čas vrátil do původní věznice, kde si odpykával svůj trest, Vicky s ním kontakt nepřerušila. Denně si telefonovali a po čase se podařilo Caseyho převézt právě sem. Zvláštní vztah se mohl rozvíjet, jak si Vicky přála a jak to pravděpodobně jejímu vyvolenému vězni vyhovovalo. „Casey White měl zvláštní privilegia a zacházelo se s ním jinak než s ostatními,“ prozradil tamní šerif  Rick Singleton. Za úlevy a výhody pro svého přítele byla samozřejmě odpovědná právě Vicky Whiteová. 

Nejvyšší čas na odpočinek

Vicky strávila ve službě ve věznici dvacet let, když se rozhodla odejít do důchodu, alespoň z věznice. Podle jejích kolegů mluvila o stěhování k moři a odpočinku, který tolik potřebuje. Jenomže své matce se o ničem takovém nezmínila. Zato s přítelem na druhé straně vězeňských mříží plánovala velkolepou a nebezpečnou akci. Svoji budoucnost si představovala právě po jeho boku - v jedné domácnosti s milovaným sériovým vrahem. Je to neuvěřitelné? Jistě, že je. Ale Vicky měla jasno a šla si za svým cílem. 

Poslední pracovní den... 

Na poslední den, který trávila Vicky v uniformě vězeňské dozorkyně, naplánovala akci, která jí mohla projít jen díky vynikající pověsti, kterou ve věznici měla. A tak mohla téměř nepozorovaně na konci letošního dubna vyvést Caseye z cely s tím, že jej dovede na vyšetření k psychiatrovi. Sama pak prý vyhledala lékařské ošetření, protože se jí udělalo nevolno a co čert nechtěl (a Vicky chtěla), Casey v té chvíli stihl uprchnout… 

Nenechala nic náhodě

Jak se brzy ukázalo, celý útěk byl víc než dobře naplánovaný a jeho příprava musela zabrat opravdu hodně času. Vicky měla na různých místech připraveno hned několik automobilů, kvůli dostatku peněz k útěku a na nebezpečnou cestu prodala svůj dům. Aby se prodal opravdu rychle, chtěla za něj ani ne polovinu jeho ceny - kdo by si takovou nabídku nechal ujít? A tak měla Vicky peníze na účtě téměř okamžitě. Pak už stačilo “jen” dokonat připravený čin, což se také povedlo. 

Jedenáct dní "svobody" a strachu z dopadení

V osudný den se podařilo Vicky vyvézt svého přítele z vězení služebním autem. To ale zaparkovali u blízkého obchodu, kde už měla připravený vlastní automobil a tím se vydali na jedenáctidenní cestu za svobodou. Ohromné pátrání se rozjelo prakticky ve stejném okamžiku, kdy ti dva z věznice zmizeli. Nikdo ze známých vzorné Vicky ale nemohl uvěřit tomu, k čemu se odhodlala. A přesto se to stalo. 

Cesta zpět nebyla možná

Z celého státu začaly chodit zprávy od lidí, kteří dvojici údajně spatřili. Policisté je postupně zavrhovali, až jedno se po více než týdnu ukázalo jako nadějné - a po chvíli také jako pravdivé. Policisté se pustili do pronásledování auta, v němž dvojice ujížděla. Nějakou chvíli to trvalo, ale nakonec došlo k nehodě, která zběsilou honičku ukončila. Když policisté doběhli k havarovanému automobilu dvou uprchlíků, našli v něm zraněného Caseyho a Vicky s prostřelenou hlavou. Smrtelné zranění si pravděpodobně způsobila sama. Dobře totiž věděla, že pokud by byla dopadena, změnila by se rázem z respektované dozorkyně a zástupce šéfa věznice na obyčejnou vězenkyni. A to rozhodně dopustit nechtěla. 

Láska byla zkrátka silnější než rozum

Příběh Vicky je skutečný a ukazuje, jak silné mohou být i nepochopitelné city. Je důkazem toho, že láska nebo snad jen nepřekonatelná náklonnost zmohou skutečně divy - a nezáleží na tom, jestli Casey cítit totéž jako Vicky, nebo si jako zkušený manipulátor dokázal na svoji stranu naklonit ženu, která mu zkrátka byla prospěšná. Každopádně teď už má Casey po všech nezasloužených výhodách a ve věznici pravděpodobně zůstane až do konce svého života.

Zdroj: CNN, HollywoodeLife

KAM DÁL: Odpalte atomové hlavice, zněl rozkaz. Rus u červeného tlačítka řekl ne a prožil nejhorších osm minut života

 

 

Klíčová slova: