Nemoci srdce: S prevencí vám pomůže zábavná aktivita

S prevencí vzniku srdečních chorob vám pomůže mimo jiné i tanec
  |   zajímavost

Srdeční onemocnění jsou tím nejčastějším důvodem úmrtí na světě. Jedním z největších problémů spojených s tímto typem onemocnění je to, že o nich často nevíme do té doby, kdy už je pozdě. Naštěstí ale existuje hned několik způsobů, jak jim předcházet.

Mezi nemoci srdce se řadí celá řada chorob. Patří mezi ně mimo jiné i onemocnění koronárních tepen, arytmie, vrozené srdeční vady, srdeční infekce, onemocnění srdečního svalu a onemocnění srdeční chlopně, jak na svém webu uvádí Mayo klinika.

Příčin vzniku těchto nemocí může být hned několik, to záleží na konkrétní nemoci. Nejčastěji se ale mezi důvody, které ke vzniku těchto nemocí přispěly, řadí nedostatek cvičení, nezdravá strava, obezita, kouření a další zvyky, které jsou součástí nezdravého životního stylu.

Příznaky nemocí srdce jsou často přehlížené a důsledky mohou fatální. Na symptomy, kterými se tento druh chorob projevuje, je tedy potřeba dávat velký pozor a v případě podezření se okamžitě poradit s lékařem.

Mezi symptomy nemocí srdce patří:

  • bolest na hrudi
  • tlak na hrudi
  • nepříjemný pocit na hrudi
  • bolest krku, čelisti, horní části břicha a zad
  • bolest, slabost a ztráta citu v končetinách
  • chladné končetiny
  • zadýchanost

Tyto příznaky se většinou liší u mužů a u žen. U mužů se nemoci srdce nejčastěji projevují bolestí na hrudi a u žen se většinou jedná spíše o zadýchanost, nevolnost, vyčerpání a nepříjemný pocit na hrudi.

Tanec

Naštěstí ale existují způsoby, jak nemocem srdce i jejich příznakům předejít. Jde především o dodržování zdravého životního stylu a všeho, co pod tento pojem spadá. S prevencí tohoto druhu chorob vám ale podle nedávných studií může pomoci mimo jiné i tanec.

Výzkumy dokazují, že tanec je spojen s nižším rizikem úmrtnosti na kardiovaskulární onemocnění. Dokonce vám s prevencí tohoto druhu nemocí může pomoci v mnohem větší míře než chůze. Navíc má tanec podle expertů skvělý vliv i na naši psychiku a paměť.

Zdroj: Mayo Clinic, Express, National Library of Medicine

KAM DÁL: Demence: Jak onemocnění předpovědět roky před jeho vznikem.

Klíčová slova: