Osmiletá Nastya vydělává stovky milionů. Přitom trpí nevyléčitelnou nemocí

Nastya si za svá videa dokázala vydělat téměř již půl miliardy korun (ilustrační foto)
  |   osobnost

Malá Nastya, která se proslavila na sociální síti YouTube, si prostřednictvím svých videí vydělává mnohem více peněz než většina dospělých. Není to přitom žádná věda, šlo ale o skvělý nápad i provedení.

Malá holčička, která na sociální síti YouTube vystupuje pod přezdívkou Like Nastya, je jednou z nejúspěšnějších influencerek na světě. Ve svých pouhých osmi letech by se mohla rozhodnout "odejít do důchodu" a už nikdy v životě nepracovat. Na sociální síti si totiž ročně vydělá stovky milionů.

Její kanál na sociální síti YouTube sleduje neuvěřitelných 110 milionů fanoušků. Její videa zhlédly miliardy uživatelů. Takový úspěch je u někoho jejího věku naprosto nevídaný.

Za jejím úspěchem ale stojí smutný příběh. Like Nastya, nebo Anastasia, jak jí říkají rodiče, se totiž narodila s poměrně vzácnou chorobou, která negativně ovlivňuje její schopnost pohybu a koordinace. Řeč je o dětské mozkové obrně.

Tato nemoc vzniká již před narozením nebo krátce po narození a bohužel není možné ji vyléčit, pouze zmírnit její příznaky a ulehčit tak její průběh.

Nemoc způsobuje problémy s končetinami, zbrklé pohyby, problémy s mluvením, zrakem a řadu dalších zdravotních komplikací.

Mozková obrna ale Nastyu nezastavila. Videa, která vytváří společně s jejím tátou, jsou plná hudby a zvukových efektů. Nastya v nich mluví jen velmi zřídka, dokázala tak oslovit sledující z celého světa a vybudovat si tak na nich úspěšnou kariéru. Díky tomu, že většina jejích videí tvoří pouze písničky a zvukové efekty, jim totiž rozumí každý, nezáleží na tom, jakým mluví jazykem.

Svou tvorbou už si dokázala vydělat bezmála půl miliardy korun.

Zdroj: Money Inc, National Health Service

KAM DÁL: Matka koupila dceři mobil, přišla o desítky tisíc korun. Varuje před online placením.

Klíčová slova: