Jak lehce odstranit žluté skvrny na polštářích

Se zažloutlými skvrnami na polštářích vám pomůže tableta do myčky
  |   zajímavost

Se zažloutlými skvrnami na povlečení a polštářích se setkal nejspíše už každý z nás. Nejde ale pouze o pot, jak by se většina z nás mohla domnívat, ale i o látky, které mohou být zdraví nebezpečné. Je proto nutné je z polštářů a povlečení co nejdříve odstranit.

Specialistka na úklid prozradila, jak se zbavit zažloutlých dek i výplní do polštářů. Většina lidí totiž pravidelně pere pouze jejich povlečení a je přesvědčená, že je to dostačující. To je ale bohužel omyl. Dokonce i pod povlečením se totiž hromadí náš pot, kožní maz a dokonce i odpadní látky, které produkují roztoči žijící v našem ložním prádle.

Tato kombinace nečistot nám může časem dokonce způsobit zdravotní problémy, mezi které patří mimo jiné i nejrůznější dýchací obtíže nebo různé alergie. Je tedy nutné pravidelně čistit i deky a výplně do polštářů a nejméně každé dva roky je vyměnit za nové.

Specialistka na úklid, která si říká Mrs. Hinch, si na sociálních sítích zístala desetitisíce sledujících. Sdílí totiž tipy a triky, jak si ulehčit běžný úklid v domácnosti. Nedávno sdílela dokonce i tip na to, jak odstranit zažloutlé skvrny na dekách a polštářích.

Podle expertky na úklid s tímto problémem ani nepotřebujete do specializované čistírny, zvládnete to totiž lehce u vás doma, a to navíc s tím, co už nejspíše máte v zásobě.

Potřebujete pouze vodu a tablety do myčky. Specialistka radí, abyste znečištěné deky a polštáře položili do vany, zašpuntovali ji a naplnili ji vařicí vodou tak, aby v ní bylo vše ponořené. Na závěr stačí do vany s horkou vhodit jednu tabletu do myčky a nechat ji rozpustit. Nakonec jen nechte čisticí lázeň působit přes noc a máte hotovo. Nakonec už z dek a polštářů stačí jen vymýt čistič na nádobí a nechat je uschnout.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Jak se zbavit mravenců: Stačí vám dvě levné ingredience

Klíčová slova: