Jak se zbavit odolného tuku na břiše: Důležité je i načasování snídaně

S odolným tukem na břiše pomůže přerušovaný půst
  |   zajímavost

Zbavit se přebytečných kil usazených kolem břicha je pro řadu z nás velmi náročné. Naštěstí ale existuje hned několik tipů a triků, jak redukci odolného tuku na břiše urychlit. Bez cvičení a vyváženého jídelníčku to nepůjde, pomůže vám ale i načasování jídel.

Každý z nás má jinou problematickou oblast, na které je nejdříve vidět, když přibere několik kil navíc a ze které tato kila mizí jako poslední, když se jich snažíme zbavit.

Pro řadu z nás je touto oblastí právě břicho. Tuk, který se ukládá v oblasti pasu, je navíc i potenciálně nebezpečný, může totiž negativně ovlivnit náš zdravotní stav. Kila navíc, která se ukládají v oblasti břicha, mohou tlačit na naše orgány, a tím jim zabraňovat ve správné funkci. Tento typ tukových zásob se totiž neukládá pouze na povrchu břicha, jak bychom se mohli domnívat, ale dokonce i hluboko v břiše, mezi jednotlivými orgány.

Tim Spector, který je profesorem genetické epidemiologie v Londýně, prozradil, že se zbavením se odolných tukových zásob může pomoci přerušovaný půst. Jedná se o metodu, kdy můžete jíst jen určitý počet hodin. Záleží tedy na tom, kdy si dáte první a poslední jídlo dne.

Přerušovaný půst

Specialista prozradil, že ideální je nic nejíst alespoň po dobu 14 hodin denně. Pokud si tedy poslední jídlo dne dáte v 8 hodin večer, ráno byste si měli dát snídani až kolem 10. hodiny. Pro dosáhnutí ještě lepších výsledků je podle experta ideální prodloužit dobu půstu na 15 hodin denně a posunout tak snídani na 11. hodinu dopoledne.

Ze začátku může být tato změna stravování poměrně náročná, časem si ale vaše tělo na nový režim zvykne a přerušovaný půst se tak pro vás stane novým normálem. Pomocí této metody, zkombinované s celkovým zdravotním stylem, budete moct odolné tukové zásoby zredukovat mnohem rychleji.

V době půstu totiž tyto tukové zásoby podle specialisty prochází změnami, které našemu tělu poté umožňují se jich zbavit mnohem snadněji.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Jak žít déle: Pomůže vám pravidlo 3 minut

Klíčová slova: