Celulitida: Zbavte se jí pomocí kávy

S celulitidou na problematických partiích vám pomůže mimo jiné i mletá káva nebo jablečný ocet
  |   zajímavost

Tento nehezký problém trápí celou řadu žen i mužů. Zbavit se celulitidy sice není lehké, ale jde to a dokonce i lehce, klíčem je pravidelné opakování. Zbavit se pomerančové kůže vám pomůže mimo jiné také obyčejná mletá káva.

Celulitida se objevuje zejména na tzv. problematických partiích, které se mohou lišit u každého z nás. Patří mezi ně mimo jiné i stehna, hýždě, boky a břicho. Projevuje se jako malé viditelné hrbolky na kůži, které jsou způsobené rozmístěním tuku pod ní.

Konkrétně vzniká v momentě, kdy je kůže na povrchu stažena směrem dolů do hlubších vrstev pokožky pomocí pojivových tkání. Tak vzniká nerovný povrch, který připomíná slupku pomeranče. Naštěstí ale existuje hned několik způsobů, jak se celulitidy zbavit lehce a levně.

Mletá káva

Pokud máte doma kávovar nebo používáte mletou kávu, rozhodně použitou kávovou drť nevyhazujte. Můžete ji totiž použít jako přírodní aromatický peeling proti celulitidě.

Stačí mletou kávu smíchat s nějakým typem oleje, např. kokosovým či olivovým, a používat ji jako peeling minimálně jednou nebo dvakrát týdně. Pomůže vám to nastartovat proudění lymfy, která vám na oplátku pomůže skoncovat s celulitidou.

Suché kartáčování

Ideální je peeling mletou kávou zkombinovat s dalším zvykem, který je účinnou zbraní v boji proti pomerančové kůži. Jde o kartáčování nasucho. Tento zvyk nám totiž stimuluje detoxikaci našeho těla, a tak i zrychluje redukci celulitidy. Je ale nutné ho provádět pravidelně, nejlépe každý den, zabere vám jen několik minut.

Potřebujete jen tělový kartáč, kterým si poté zkrátka jen nasucho vykartáčujete pokožku. Ideální je začít u nohou a pomocí dlouhých tahů se posouvat směrem nahoru.

Jablečný ocet

Jedním z hlavních nepřátel celulitidy je také jablečný ocet. Rozhodně tedy neuškodí ho přidat do vašeho jídelníčku, pokud si přejete se celulitidy co nejdříve zbavit. Stačí jen nalít lžíci octa do sklenice vody a směs vypít, a to pravidelně, nejlépe každý den.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Jak se zbavit odolného tuku na břiše: Důležité je i načasování snídaně

Klíčová slova: