Sumec napadl malého chlapce. Musel být okamžitě převezen do nemocnice

Některé druhy sumců jsou jedovaté
  |   zajímavost

Tento druh ryby je většinou lidí vnímán jako naprosto neškodný, ale není tomu tak. Své o tom ví chlapec, který při rybaření utrpěl vážné zranění. Přivolaní záchranáři prý něco takového viděli poprvé.

Malý chlapec byl hospitalizován poté, co ho napadl zdánlivě neškodný sumec. Ryba ho bodla ostnem do hrudníku a dítě se okamžitě po útoku začalo dusit. Tato děsivá událost se odehrála ve městě New Port Richey v americkém státě Florida.

Na místo byli okamžitě přivoláni záchranáři a zraněný chlapec byl převezen do nemocnince helikoptérou. Krizoví pracovníci, kteří dorazili chlapci na pomoc, prozradili, že podobné zranění způsobené sumcem ještě neviděli. Většinou jsou totiž neškodní nebo způsobí jen malé oděrky na nohách rybářů.

„Nikdy jsem o ničem takovém ani neslyšel,“ uvedl jeden z přítomných hasičů.

„Slyšel jsem jen o rybářích, které osten sumců pořezal nebo je zasáhl do zadní části nohy a dostali infekci. Nevím ale o tom, že by tento osten někomu pronikl do hrudníku,“ dodal.

Zraněné dítě bylo převezeno do nedaleké nemocnice St. Joseph's, která se nachází ve městě Tampa. Chlapci osten údajně pronikl několik centimetrů do hrudníku a zranění poté způsobilo nebezpečné problémy s dýcháním. Nyní je stabilizován a čeká se na jeho brzké uzdravení.

Podle National Geographic je zhruba polovina druhů sumců, kterých je více než 3 000, jedovatá. To, jestli byla jedovatá i ryba, která zranila chlapce na Floridě, není jisté.

Podle expertů se ale ve většině případů není při setkání se sumcem čeho bát. Svůj osten totiž používají pouze na obranu, útočí tedy pouze v případě, kdy se cítí v ohrožení.

Zdroj: Daily Star, National Geographic

KAM DÁL: Matka kontrolovala spící dceru, v tom se u ní objevilo něco hrozného.

Klíčová slova: