Šatičky pod zadek a Světlana Nálepková balila doktory. Byla jsem v tom fakt dobrá, přiznává

Světlana Nálepková zavzpomínala na časy, kdy začínala
  |   osobnost

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková si na doktory moc nepotrpí. Ale když dostala nabídku od ředitele soutěže Anděl mezi zdravotníky Davida Novotného fotit kalendář a zpívat na soustředění finalistů tohoto projektu, neváhala ani chvilku. Přitom vzpomínala, jak zamlada balila doktory.

„To bylo ve filmu Miloše Zábranského Poslední mejdan v roce 1984. S Terezou Pokornou jsme hrály hlavní role sestřiček. Tenkrát se ještě nosily sesterské uniformy modré šaty, bílá zástěra a bílý čepeček. A mladé sestřičky ty šatičky měly těsně pod zadek, seklo jim to. A teď jsem dokonce někde viděla ukázku z toho filmu a vzpomněla jsem si, že tam byla taková hezká scéna, kdy tu Terezu zkušeně zaučuji, jak se mají balit v nemocnici doktoři. Bylo nám tenkrát kolem dvaceti, takové zkušenosti s doktory žádné, ale jak jsem to zahrála, prý mi to každý věřil,“ hlásila Čtidoma.cz Světlana Nálepková.

Raději to přenechám odborníkům

Herečka si i tipla, který zdravotnický obor by ji lákal. „Protože se živím hlasem, tak je mi blízké ORL. Ale protože občas hraji i pro děti v nemocnicích, tak asi by mě lákala i pediatrie. To je ale jen kdyby… Radši tu práci přenechám odborníkům,“ uvedla herečka, kterou momentálně můžete vidět v Karlínském divadle v muzikálech Slunce, seno, jahody, Sestra v akci a Rebelové.

Před covidem začala připravovat koncert z písní Hany Hegerové, které otextoval Pavel Kopta. „Covidová pauza mi vzala motivaci to dokončit. Ale zrovna před pár dny jsem zpívala na Moravě a pár písní od Hegerové dala. Potkalo se to s velkým ohlasem a už mám objednávku na předvánoční koncerty. To je správná motivace připravovaný koncert konečně dodělat.“

KAM DÁL: Chudých Čechů bude přibývat, říká poradce premiéra Fialy. Vysvětlil, kdy přijde bod zlomu, a promluvil o nebezpečí slevových akcí.

Klíčová slova: