Nenechte se při výběru z bankomatu okrást: Co musíte vždy zkontrolovat?

Je potřeba si dávat pozor, jestli na bankomatu, ze kterého si chcete vybrat, není připevněný plastový panel
  |   zajímavost

O hotovost vás může připravit dokonce i bankomat, ke kterému chodíte pravidelně. Předtím, než do tohoto typu automatu zadáte svůj PIN a požádáte o výběr hotovosti, je nutné se ujistit, že se k vám zvolená částka skutečně dostane.

Jeden z uživatelů sociálních sítí se svěřil s děsivým zážitkem při výběru hotovosti z naprosto neškodně vypadajícího bankomatu. Poté, co zadal pin a zvolil částku, kterou si chce vybrat, se totiž vůbec nic nedělo.

Mladík si nakonec uvědomil, co přesně se v tu chvíli stalo. Mohl přijít o poměrně vysokou částku. Automat mu totiž bankovky zdánlivě nevydal. Řada lidí by si tak řekla, že jde nejspíše o poruchu bankomatu, že jim sice peníze nevydal, ale nejspíše jim tím pádem ani nezmizely z účtu. Nakonec by s největší pravděpodobností zkrátka zkusili své štěstí jinde.

Muž ale stroj prozkoumal a narazil na důvod, proč nedostal svou hotovost. Někdo totiž na bankomat umístil plastový panel, který zakrýval místo, které slouží k výdeji hotovosti. Automat tak bankovky ve skutečnosti vydal, ty ale zůstaly zachycené za plastovým panelem.

Podvodníci tedy mohou podobné panely připevnit téměř na jakýkoliv bankomat a poté ke stroji zkrátka jen znovu přijít a vybrat jejich obsah.

Rozhodně tedy není tedy radno bankomatům slepě věřit, a to dokonce ani těm, které máte vyzkoušené. Vše totiž může být jinak.

Video, ve kterém mladík názorně ukázal, jakou část bankomatu je nutné zkontrolovat a jak přesně plastová přepážka vypadá, se stalo hitem. S největší pravděpodobností tak jeho sledujícím ušetřil desetitisíce korun.

 

@jenny.sofficial #scammed #Cashmachine #scammers #newscam ♬ original sound - userJennyS

 

 

Zdroj: TikTok/@jenny.sofficial

KAM DÁL: Budoucí matka nemohla uvěřit tomu, co si její přítel vzal do porodní místnosti.

Klíčová slova: