Probouzíte se rozlámaní? Stačí si správně lehnout, pomohou polštáře

Od ranní bolesti zad si můžete ulevit pomocí polštářů
  |   zajímavost

Pokud se ráno budíte s ostrou bolestí zad, pak je tato rada přímo pro vás. Stačí si totiž předtím, než usnete na posteli, strategicky umístit několik polštářů a máte po problému. Nic jiného nepotřebujete, určitě to tedy stojí za zkoušku. Více se dozvíte z videa zveřejněného na síti TikTok.

Fyzioterapeut Mark Huntsinger na sociálních sítích sdílel video, které pomohlo stovkám jeho sledujícím od bolesti zad. Názorně v něm totiž ukázal, jak se zbavit ostré bolesti zad hned po ránu pomocí polštářů. Šlo tedy o jednoduchý tip, za který navíc ještě nic nedáte, rozhodně se tedy vyplatí ho zkusit.

Mark ve videu prozradil, že hlavním cílem jeho polštářové metody je zajistit, abyste se v noci nepřevalovali ze strany na stranu.

V příspěvku je možné vidět, jak si Mark lehá na postel a dává si jeden menší polštář za hlavu. „Lehněte si na záda a dejte si jeden menší polštář přímo za krk, snažte se ho vytvarovat okolo vašeho krku až k ramenům tak, aby v něm vaše hlava byla pevně usazená a abyste tou hlavou nemohli ve spánku otáčet ze strany na stranu,“ instruoval své sledující.

„Menší polštář, který máte umístěný kolem krku, by ale samozřejmě měl sahat i do výšky, tedy pod hlavu. Vaše čelo by tak mělo být o něco výše než vaše brada. Další měkký, ale větší polštář si umístěte pod kolena. Snížíte tak tlak, který tato pozice těla vyvíjí na bedra,“ pokračoval.

Poté už podle experta potřebujete jen další dva měkké menší polštáře, které byste si měli umístit na boky tak, aby sloužily jako opora pro ruce. Výsledná pozice těla, kterou s pomocí polštářů docílíte, by měla být velmi příjemná a sloužit jako prevence ranní bolest zad.

 

@markhuntsingerpt How to sleep on your back #backsleeper #backpaintreatments #neckpaintreatment #comfortablesleep #sleepingposition #physicaltherapytiktok ♬ Aglow (Intro) - Karamel Kel

 

 

Zdroj: TikTok/@markhuntsingerpt

KAM DÁL: Žena prozradila, jak dosáhnout dlouhých a lesklých vlasů: Pomůže rozmarýn.

Klíčová slova: