Jak se levně zbavit komárů: Všechny ingredience už máte doma!

Zbavit se komárů vám může pomoci obyčejný česnek a hřebíček
  |   zajímavost

Asi byste těžko hledali někoho, kdo v létě nemá problém s komáry. Zdá se, že se do našich domovů dostanou i tou nejmenší skulinkou a je téměř nemožné se jich zbavit. Naštěstí ale nesnáší dobře určité běžné vůně, lze se jich tedy poměrně lehce a levně zbavit. Poradíme vám, jak na to!

Nejen, že tento hmyz narušuje náš večerní klid svým bzučením, ale také může přenášet nebezpečné nemoci. Jednou z možností, jak zajistit, že se do našich pokojů nedostane ani jeden komár, je nevětrat, to ale v horkých letních večerech rozhodně nepřichází v úvahu.

Existují i síťky proti hmyzu, které si můžete na okna umístit. Ty se ale mohou celkem prodražit. Naštěstí se můžete spolehnout i na mnohem levnější a jednodušší způsoby, jak se tohoto hmyzu spolehlivě zbavit.

Stačí vám jen několik levných ingrediencí, které už s největší pravděpodobností máte doma ve spíži. Komáři totiž údajně nenávidí vůni česneku a hřebíčku, více odpuzující než tyto dvě vůně je pro ně asi už jen jejich kombinace, na kterou sází stovky lidí.

Odpuzovač komárů

Ke spolehlivému odpuzení komárů z vašeho domu či bytu budete potřebovat silně aromatický česnek, nejlépe poslouží ten ze zahrádky, a hřebíček. Připravte si jeden stroužek česneku a zhruba 7 hlaviček tohoto voňavého koření, jejich množství závisí na velikosti česneku, který jste si vybrali.

Stačí pouze jeden stroužek česneku oloupat, umístit ho na malý talířek nebo mističku, zapíchat do něj hřebíčky a účinný odpuzovač komárů je na světě. Nejlépe tento aromatický výrobek funguje v jedné místnosti, ideální je tedy umístit ho do ložnice, kam se komáři rádi slétají, nebo jich vyrobit více a rozmístit je po bytě. To záleží na vás a také na tom, jak moc vás komáři v letních měsících obtěžují.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Probouzíte se rozlámaní? Stačí si správně lehnout, pomohou polštáře

Klíčová slova: