Jak se zbavit bolesti bez prášků: Pomůže kurkuma a další

S úlevou od bolesti vám pomůže nejen kurkuma ale mimo jiné i hřebíček
  |   zajímavost

Bolesti se můžeme lehce zbavit i přírodní cestou. Prášky na bolest totiž mohou mít mimo jiné i celou řadu vedlejších účinků, které nechce zažít asi nikdo z nás. Naštěstí existuje několik přírodních látek, které je dokáží nahradit.

Nezáleží na tom, jaký druh bolesti nás trápí, při prvních náznacích tohoto nepříjemného pocitu většina z nás okamžitě sahá po práškách na bolest. Spolu s užíváním tohoto typu léčiv ale riskujeme celou řadu vedlejších efektů a interakci s dašími léčivy, která může vyústit v nepříjemné zdravotní problémy.

Od celé řady bolestivých stavů si ale můžeme ulevit přírodní cestou.

Kurkuma

Toto žluté koření s výraznou unikátní chutí obsahuje kurkumin, účinný antioxifant, který nám pomáhá zbavit se volných radikálů a vypořádat se s otokem a záněty v těle, jak dokazují studie.

Kukuma vám může pomoci se špatným trávením, nevolností, psoriázou, záněty a vředy.

Hřebíček

Toto aromatické koření je v české kuchyni velmi populární, zejména k okořenění masitých pokrmů. Hřebíček ale můžete použít mimo jiné také k úlevě od bolesti, díky vysokému obsahu látky zvané eugenol, jak dokazují studie.

Hřebíček, hřebíčkový olej nebo doplňky stavy s obsahem tohoto koření vám mohou pomoci mimo jiné i s nevolností, bolestmi hlavy, nachlazením, bolestí zubů, špatným trávením, artritickými záněty a průjmem.

Teplo a chlad

Od několika druhů bolesti nám může pomoci dokonce i obyčejné teplo nebo chlad.

Chlad např. ve formě ledu obaleného v ručníku či utěrce můžeme použít k léčbě otoku, zánětu, natažených svalů, vazů či šlach, bolesti beder a bolesti hlavy.

Léčba teplými obklady nám pomůže s artritidou, svalovými křečemi, ztuhlostí kloubů a bolestmi hlavy.

Zdroj: Healthline, National Library of Medicine

KAM DÁL: Syndrom karpálního tunelu: Jak snadno předejít nehybnosti ruky.

Klíčová slova: