4 tipy na nejlepší grilování: Pomůže cibule, ale i kostka ledu

S vyčištěním grilu vám pomůže půlka obyčejné cibule
  |   zajímavost

Spolu s létem je v plném proudu i sezona venkovních grilů. Pořádná grilovačka je zkrátka jednou z těch nejoblíbenějších letních aktivit. Někdy se ale může stát, že omylem vysušíme maso nebo nám gril zkrátka nejde vyčistit. Naštěstí existuje hned několik tipů, které vám s těmito problémy pomohou.

K tomu, abyste zažili dokonalé grilování, vám bude stačit jen několik jednoduchých tipů. Existují triky nejen na to, jak gril lehce vyčistit, ale i na to, jak nevysušit či nepřipálit maso a další.

Jak lehce vyčistit gril

S vyčistěním grilu může být občas problém, zvláště pokud jsou na něj připečené kousky jídla. Dokonce i s odolnými připečenými nečistotami si ale lehce poradí půlka cibule.

Stačí jen rozkrojit obyčejnou bílou cibuli napůl, napíchnout ji na delší vidlici a vyčistit s ní ještě teplý vnitřek grilu. Šťávy z cibule veškeré nečistoty lehce rozpustí.

Vysušené mleté maso

Pokud na grilu připravujete mleté maso do hamburgerů, ale většinou se vám podaří ho vysušit, nezoufejte, pomůže vám obyčejná kostka ledu. Umístěte kostku ledu do středu plátku mletého masa přímo na grilu. Led se za nějakou dobu rozpustí, mezitím ale zabrání vysoušení masa.

Připálené maso

Pokud se vám na grilu neustále připaluje maso či zelenina, nezoufejte. Můžete totiž zařídit, aby se k němu příště už nic nepřichytilo, pomocí obyčejné brambory.

Stačí grilovací plochu potřít polovinou syrové brambory. Škroby, které brambory obsahují, poté zajistí, že se na něj nic nepřipálí.

Dřevěné špízy

Dokonce se nemusíte bát ani toho, že se vám při grilování připálí dřevěné špízy. Stačí dlouhé špejle určené na špíry před použítím namočit na 30 minut do vody a máte po problému.

Zdroj: Instagram/ @HowToFoodPrep

KAM DÁL: Jak snadno a levně vyčistit skvrny na koberci.

Klíčová slova: