Úkladná vražda, nebo pouhé nedorozumění? Bývalá Gucciho manželka vypráví svůj krvavý příběh

Lady Gucci poví svůj příběh
  |   osobnost

Film Klan Gucci (House of Gucci) znovu otevřel bolavé rány. Příběh slavné módní rodiny se stal opět populární. Aby také ne! Má všechno, co si divák může přát - lásku, peníze a smrt. Krvavé tajemství, o kterém do té doby tušil jen málokdo, se začalo veřejně řešit. Co se tedy skrývá za značkou Gucci? 

Příběh dívky z chudých poměrů, která vyrůstala v severoitalské Modeně bez otce, se v roce 1970 otočil o sto osmdesát stupňů. Na jednom z večírků tehdy poznala svého budoucího manžela a dědice módního impéria Maurizia Gucciho.

Po zakladateli Gucciovi Guccim převzali vedení rodinné firmy jeho synové Aldo, Vasco, Ugo a Rodolfo. Posledním členem rodiny, který se podílel na řízení firmy před jejím prodejem do cizích rukou, byl vnuk zakladatele Maurizio Gucci (syn Rodolfa). Svůj podíl prodal v roce 1993 bahrajnskému investičnímu fondu Investcorp. V roce 1995 byl zavražděn nájemným vrahem, kterého si najala jeho bývalá manželka.

Osmnáct let "natvrdo"

Pohádkový život v luxusu se však později změnil v noční můru, když Maurizio zhrzenou Patricii v roce 1985 opustil. O dekádu později pak byl zastřelen neznámým útočníkem před budovou na Via Palestro v Miláně, kde pracoval. Až o dva roky později se podařilo vyšetřovatelům rozklíčovat, že vraha objednala Gucciho zhrzená bývalá manželka. Patrizia, která svou vinu dodnes popírá, nakonec strávila ve vězení 18 let.

Pořád se cítí a chová jako "ta nejvíc Gucci ze všech"

Původní trest byl však mnohem vyšší, 29 let, resp. 26 s ohledem na skutečnost, že její osobnost ovlivnil nádor na mozku. I ve vězení se chovala jako "hvězda". Navzdory pravidlům tam s ní pobývala také její fretka Bambi. Té se bohužel stal pobyt ve vězení osudným – Bambi zemřela, poté co ji zasedl jeden z vězňů.

Miluji ho

Dnes Patrizia žije v Miláně a necítí se ani vinná, ani nevinná. Tvrdí, že vše, co se stalo, bylo způsobeno nedorozuměním. Ke svému někdejšímu manželovi údajně stále cítí neutuchající náklonnost.

Pro deník Guardian dokonce uvedla: „Kdybych mohla Maurizia znovu vidět, řekla bych mu, že ho miluji, protože je to člověk, na kterém mi v životě nejvíce záleželo.“ Na otázku, jak by podle ní Gucci reagoval, však odpověděla: „Myslím, že by řekl, že ten cit není vzájemný.“

Dokumentu Gucciho manželka: Příběh Patrizie Reggiani (Lady Gucci: The Story Of Patrizia Reggiani) odvysílá Discovery Channel 24. července. "Černá vdova" v něm poví celý svůj příběh.

Zdroj: Discovery Channel, The Guardian

KAM DÁL: Rodina Evy Burešové a Přemka Forejta se rozrostla. Nový člen dostal jméno podle města v Keni.

Klíčová slova: