Jak se rychle zbavit mravenců bez chemikálií

Zbavit se mravenců vám pomůže esenciální mátový olej
  |   zajímavost

V letních měsících má s mravenci problémy celá řada domácností. Zdá se totiž, že se do našich domovů dostanou, ať děláme, co děláme. Naštěstí ale existuje jeden jednoduchý způsob, který vám s mravenčí invazí zaručeně pomůže.

Jednou z největších výhod mravenců jsou jejich malé rozměry, dokáží se tak do našeho domu dostat i tou nejmenší skulinkou a je téměř nemožné se jich zbavit. Často se totiž po likvidaci jedné vlny mravenců objeví druhá.

Řada z nás se tak v boji proti mravenčí invazi uchyluje k chemickým jedům nebo sprejům. Ty ale mohou být potenciálně nebezpečné zejména pro nejmenší členy vaší domácnosti a mimo jiné také pro domácí mazlíčky.

Naštěstí existují i jiné a lepší způsoby, jak se tohoto hmyzu zbavit. Jde o běžné přípravky přírodního původu, které už s největší pravděpodobností máte doma a které nejsou toxické pro člověka, ani pro psy či kočky.

Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak se s mravenci v kredenci a kdekoliv jinde v domě nadobro rozloučit, je mátový esenciální olej. Ideální je údajně najít skulinku, kterou se k vám dostávají, a namazat ji mátovým esenciálním olejem, mravenci totiž vůni máty přímo nenávidí. Esenciální oleje jsou velmi koncentrované, k odpuzení mravenců vám postačí pár kapek.

Zvládnete to ale i s pomocí obyčejné soli. Jak na to zjistíte zde.

Jak zjistit, kudy k vám mravenci pochodují

Pokud nemůžete najít, kudy se tento hmyz dostává do vaší kuchyně či jiných místností v domě či bytě, nezoufejte.

V takovém případě je ideální na ně políčit past, podle které velmi snadno zjistíte, odkud přesně mravenci za potravou putují. Stačí na zem umístit kousek marmelády.Mravenci tuto lákavou pochoutku rychle vycítí a okamžitě k ní začnou směřovat, pro vás pak bude poměrně snadné podle jejich cestiček vystopovat skulinku, kterou k vám proudí.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak se rychle a jednoduše zbavit šneků na zahradě? Jde to i bez chemie.

Klíčová slova: