Žena varuje před používáním solária. Dokonalé opálení ji téměř stálo život

Nadměrné používání solária zvyšuje pravděpodobnost vzniku rakoviny kůže
  |   zajímavost

Mladá žena se v minulosti chodila pravidelně opalovat do solária, aby si udržela snědou kůži po celý rok. Nyní ale před tímto zvykem varuje, rozhodně to za to riziko nestojí. Nickie pravidelného používání solária dodnes lituje.

Nickie Murtagh (37) se se svou obsesí s opálením nikdy příliš netajila. Do solária začala pravidelně docházet, když jí bylo 20 let a naprosto si zamilovala výsledky procedury. Zkrátka se jí líbilo udržovat si snědou pokožku po celý rok.

Zanedlouho začala do solária docházet dokonce dvakrát týdně, bledou kůži tehdy zkrátka už nesnesla. Málem ji to ale stálo život.

Nickie je matkou tří dětí, Sophie, Ruby a Ryana, kteří málem přišli o jednoho z rodičů, a to jen kvůli dokonalému opálení. Jednoho dne si totiž Nickie všimla toto, že jí začínají vypadávat vlasy a situace se stále zhoršuje. Nakonec se jí na hlavě utvořila bulka. V ten moment se mladá žena rozhodla navštívit svého praktického lékaře.

„Byla jsem u své praktické lékařky dokonce dvakrát, ale ta mi pokaždé řekla, že jde jen o kosmetický problém, ale že mi bulku mohou odstranit, pokud budu chtít,“ prozradila žena na sociální síti.

O tři měsíce později ale Nickie došla na svou předem sjednanou schůzku s dermatoložkou, která jí měla pomoci "kosmetickou vadu" odstranit. Expertka si ale po pohledu na bulku nebyla jistá tím, zda se nejedná o něco vážnějšího. Nakonec se zjistilo, že ve skutečnosti šlo o rakovinu kůže, kterou s největší pravděpodobností způsobily právě pravidelné návštěvy solária.

Jak na prevenci rakoviny kůže a jak ji spolehlivě poznat najdete zde.

Nickie se naštěstí podařilo se z rakoviny zotavit a nyní varuje všechny milovníky opálení, aby si na solária dávali pozor a jejich používání limitovali na minimum, nebo se mu raději zcela vyhnuli.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Žena pracuje dva dny v týdnu, ale vydělává přes 1 500 000.

Klíčová slova: