Vodní kámen na toaletě: Jak ho jednoduše a levně odstranit

Vodní kámen z toalety odstraníte nejlépe s pomocí máslového nože
  |   zajímavost

Usazený vodní kámen na toaletní míse trápí celou řadu lidí. Naštěstí existují způsoby, jak ho z toalety jednoduše a rychle odstanit bez toto, aniž byste museli kupovat drahé čisticí prostředky nebo ho hodiny drhnout.

Bakterie v koupelně a na toaletě mohou přežít mnohem déle, než se většina z nás domnívá. Na povrchu toalety přežijí v některých případech dokonce i déle než týden. Toaletu bychom tedy měli čistit poměrně často, a to minimálně jednou za týden.

Jedním z hlavních tipů, jak předejít tomu, aby se nám bakterie z toaletní mísy nedostávaly do místnosti, je zavírat záchod, když splachujeme. Při každém spláchnutí se totiž z toaletní mísy uvolní tisíce miniaturních kapek, obsahujících bakterie, a rozlétnou se po místnosti nebo dokonce po celém bytě či domě. Vždy, když splachujete tedy záchod, nejdříve zavřete, aby bakterie neměly možnost se šířit.

Místa, na která při úklidu často zapomínáme, najdete zde.

Podle expertky bychom si taky měli dávat pozor na to, abychom hadříky na uklízení, kterými čistíme toaletu a koupelnu, nepoužívali v kuchyni. Jakmile s nějakým hadříkem vyčistíte koupelnu, už s ním nic jiného nečistěte.

Nejdříve je nutné toaletu, toaletní prkénko i prostor pod ním otřít antibakteriálním sprejem, teprve poté se můžeme posunout na další důležité úkony, které nás při čištění toalety čekají. Patří mezi ně mimo jiné i odolný vodný kámen.

Jak na odolný vodní kámen

Specialistka rozhodně nedoporučuje vodní kámen drhnout houbou s drsným a abrazivním povrchem, mohli bychom tak údajně poškodit povrch toaletní mísy.

Ideální je údajně si na pomoc s odstraněním odolného vodního kamene vzít máslový nůž. Tato pomůcka nám totiž může pomoci s odloupnutím usazené vrstvy vodního kamene od stěny mísy, aniž bychom poškodili porcelán v míse.

Po odloupnutí usazenin už může pokračovat v našem běžném způsobu čištění toalety. Rozhodně bychom ale neměli zapomínat vyčistit také tlačítko pro splachování, na něm se údajně většinou drží mnohem více bakterií než na toaletním prkénku.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Skvrny od potu: Jak z oblečení odstranit zažloutlé skvrny v podpaží.

Klíčová slova: