Vypadávání vlasů: Na vině může být i běžná chyba při jejich mytí

Příliš časté mytí vlasů může způsobit nejen jejich řídnutí, ale také svědění vlasové pokožky
  |   zajímavost

Řada z nás má problém s řídnutím a vypadáváním vlasů. Naštěstí lze tyto problémy ve spoustě případů velmi jednoduše napravit. Většina z nás totiž dělá při mytí vlasů jednu zásadní chybu, které se lze naštěstí jednoduše vyvarovat.

Většina lidí si totiž vlasy myje mnohem častěji, než je nutné, a to může způsobit celou řadu problémů. Řada z nás si totiž podle expertů navykla na určitou rutinu péče o vlasy a naši hřívu si myjeme tak, jak jsme zvyklí, i když to v danou chvíli vlastně vůbec nepotřebuje.

Příliš časté mytí ale může mít za následek suché vlasy bez života, ale to asi nikdo z nás nechce. Z vlasové pokožky se totiž skrze vlasové kolikuly dostává do vlasů potřebná hydratace a vitamíny. V momentě, kdy si vlasy myjeme až příliš často, ale z vlasové pokožky odstraníme všechny oleje, které přirozeně produkuje, což zanechá naše vlasy suché a bez lesku.

Jak předejít řídnutí a vypadávání vlasů ve vysokých teplotách najdete zde.

Přílišné mytí navíc může vést i k několika problémům se samotnou pokožkou hlavy, jako je svědění a lupy. Mimo jiné se vlasy stanou také mnohem náchylnějšími k poškození a mohou i častěji vypadávat.

Jak často si mýt vlasy?

Podle expertů je ideální mýt si vlasy pouze jednou až dvakrát za týden. Ze začátku se vám může zdát, že vaše vlasy zkrátka musíte mýt každý den, pokud jste na tento režim byli zvyklí. Stejně jako vy si ale na režim mytí navykly i vaše vlasy a je možné, že se nyní rychleji mastí. Po změně této rutiny by se ale měly rychle přizpůsobit na mytí jednou až dvakrát týdně.

Ideální je ale měnit vaše zvyky v oblasti péče o vlasy postupně. Pokud si myjete vlasy každý den, můžete tento interval oddalovat postupně. Dejte si načas a pokud budete cítit nutkání umýt si vlasy dříve, vezměte si na pomoc suchý šampon.

Rychle se mastící jemné vlasy

Některé typy vlasů se ale zkrátka mastí rychleji než jiné Jde zejména o jemný typ vlasů. Dokonce ale i pokud máte jemné vlasy, můžete mytí oddálit, pomůže vám směs octa a vody.

Stačí jen smíchat ocet a vodu v poměru 1:3 a po umytí se směsí vlasy opláchnout (jednou týdně).

Zdroj: Express

KAM DÁL: Odolný tuk na břiše: Proč je tak nebezpečný a jak se ho lehce zbavit.

Klíčová slova: