Jak zajistit, aby vám zahrada znovu rozkvetla

Klíčem k tomu, aby rostliny znovu vykvetly, je odstranit jejich staré květy
  |   zajímavost

V srpnu je na zahrádce plno práce. Mimo jiné je potřeba i zastřihnout stromy a keře, aby lépe rostly, a také je načase zařídit, aby vám okrasné rostliny na zahradě znovu vykvetly a udělaly tak co nejvíce parády.

K tomu, aby rostliny na vaší zahrádce znovu vykvetly, je nutné odstranit jejich staré květy. V momentě, kdy uvidíte, že květy na rostlinách uvadají a odumírají, je načase je z rostliny odstřihnout. Čekat se v tomto případě rozhodně nevyplatí. Rostlině tak totiž neškodíte, spíše naopak.

Květy, které pomalu odumírají, zbytečně ubírají rostlině potřebné živiny a energii, jejich odstraněním jim pomůžete tuto energii přesměrovat do růstu nových poupat, které vám na zahradě ještě udělají velkou parádu.

Navíc se tak vyhnete postupnému opadávání květů na zem a jejich následnému sbírání, a to zejména u rostlin, které mají větší množství okvětních lístků, jako jsou třeba pivoňky nebo růže. Nejčastěji je tato asistence vyžadována u růží, keřů, záhonových rostlin, popínavých rostlin a muškátů.

Jak se zbavit 3 nejčastějších zahradních škůdců najdete zde.

Dokonce k tomu v některých případech ani nepotřebujete nůžky. Starých květů se totiž můžete zbavit i tím, že je uštípnete pouze pomocí palce a ukazováčku. U rostlin, které mají tuhé nebo vláknité stonky, se ale bohužel bez nůžek nebo nože neobejdete.

Ujistěte se, že květ odstraňujete i se stopkou, aby rostliny na vaší zahrádce vypadaly upraveně, a vyhněte se ale odstranění květů, které produkují semena, kterými se živí ptáci. To zahrnuje mimo jiné i chrpu a slunečnici.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Mech v trávníku: Poradíme vám, jak se ho lehce zbavit a zabránit tomu, aby znovu vyrostl

Klíčová slova: