Hortenzie: Jak zařídit, aby vám déle kvetly

To, aby vám hortenzie kvetly co nejdéle, zařídíte mimo jiné i tím, že je zasadíte dále od sebe
  |   zajímavost

Tento druh květin patří mezi ty nejkrásnější, jde ale o vybíravé rostliny. Někdy nevykvetou vůbec, jindy zase mají tendenci odkvétat předčasně. Naštěstí existuje několik jednoduchých tipů na to, jak zařídit, aby vám na zahradě dělaly parádu co nejdéle.

Tento druh květin patří mezi ty nejkrásnější, jde ale o vybíravé rostliny. Někdy nevykvetou vůbec, jindy zase mají tendenci odkvétat předčasně. Naštěstí existuje několik jednoduchých tipů na to, jak zařídit, aby vám na zahradě dělaly parádu co nejdéle

Řada zahrádkářů dělá při péči o hortenzie jednu zásadní chybu. Velká část lidí se totiž domnívá, že pokud jde o hnojení rostlin, platí tu pravidlo "čím více, tím lépe", opak je ale pravdou. Až příliš mnoho hnojiva totiž hortenziím rozhodně nepřilepší, ale spíše uškodí.

Pokud chcete prodloužit jejich dobu kvetení, je ideální je přiměřeně pohnojit kompostem či hnojivem přímo u stonku rostliny.

Pokud doma nemáte kompost, bude tou nejlepší volbou hnojivo určené pro kvetoucí stromy a keře. Ideální ale je provést tento krok co nejdříve. Řada zahrádkářů proti hnojení hortenzií v srpnu varuje. Tento měsíc se totiž již připravují na přezimování a hnojivo by je mohlo poškodit.

Na předčasné odkvétání těchto rostlin je nutné myslet dokonce už i při jejich výsadbě a zasadit je dále od sebe. To je totiž taky jeden ze způsobů, jak zajistit, aby kvetly co nejdéle. Vysázení hortenzií příliš blízko sebe ve snaze lépe zaplnit prázdný prostor neovlivní pouze dobu, po kterou budou kvést, ale i celkové zdraví rostlin.

Je nutné, aby mohl mezi jednotlivými rostlinami snadno proudit vzduch, jinak se zvyšuje pravděpodobnost, že je napadnou nejrůznější choroby, které mohou mimo jiné způsobit vyblednutí rostlin nebo také to, že vůbec nevykvetou.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Největší chyba při sekání trávníku: Podporuje růst plevele a mechu.

Klíčová slova: