Na svobodu bude propuštěn nebezpečný zločinec. Je to správné, když spáchal tak ohavný zločin?

Na svobodu bude propuštěn muž, který je zodpovědný za největší masový únos v historii USA
  |   zajímavost

Muž, který má na svědomí únos autobusu plného školáků s děsivým koncem, bude propuštěn již za několik měsíců. Údajně už "není nebezpečím pro společnost". Řada lidí, která je obeznámena s tím, co provedl, má ale jiný názor.

Frederick Newhall Woods, který je zodpovědný za největší masový únos v historii USA, bude propuštěn na svobodu po více než 45 letech strávených za mřížemi. Svou celu by měl údajně opustit již v březnu příštího roku.

Vzhledem k povaze jeho činu ale toto rozhodnutí vyvolalo obrovskou vlnu nesouhlasu u široké veřejnosti, která se začala bát o své děti. Frederick Woods je totiž zodpovědný za únos 26 školáků ve věku od 5 do 14 let, které poté čekalo nejhorších několik hodin jejich života.

Spolu se dvěma spolupachateli, Richardem Schoenfeldem a Jamesem Schoenfeldem, v roce 1976 unesl autobus plný dětí, které se vracely z plavání. Jeho plánem bylo vymáhat za bezpečný návrat dětí výkupné ve výši 5 milionů dolarů, v přepočtu necelých 123 milionů korun.

Děti i s řidičem autobusu nakonec pohřbil zaživa v lomu, který vlastnil jeho otec. Při plánování svého děsivého zločinu se údajně inspiroval filmem Dirty Harry, ve kterém si zahrál Clint Eastwood. Zatímco trojice únosců spala, se ale 26 školákům a řidičovi autobusu podařilo z bunkru v lomu prohrabat ven a uniknout. V bunkru strávili, pohřbení zaživa, děsivých 16 hodin.

Všichni tři únosci dostali 27 doživotních trestů bez naděje na podmínečné propuštění. Přesto byl ale Richard Schoenfeld propuštěn v roce 2012 a James Schoenfeld v roce 2015. Příští rok se bude na svobodě pohybovat i muž, který děsivý zločin naplánoval, Frederick Woods.

Jeho žádost o podmínečné propuštění byla vzhledem k vážnosti jeho zločinu zamítnuta celkem 17krát, nakonec ale přece jen uspěl.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Dívka se originálně pomstila příteli, který ji podváděl.