Jak spolehlivě odehnat holuby z balkónů a zahrad

Se zastrašením holuba vám pomůže mimo jiné i plastová sova
  |   zajímavost

Řada z nás má na zahrádce či balkónu problém s nejrůznějšími ptáky, nejvíce ale s holuby. Ti jsou totiž schopní na našem pozemku či verandě udělat ten největší nepořádek. Naštěstí existuje jednoduchý trik, který na ně funguje.

Holubi jsou pro řadu lidí nepřítelem číslo jedna. Díky tomu, že je lidé často rádi krmí suchým pečivem a jinými zbytky, se totiž přemnožují a kvůli jejich rostoucím počtům pak dokáží nejen na veřejném prostranství udělat obrovský nepořádek.

Trusem znečišťují nejen náměstí a lavičky, ale mimo jiné i verandy, balkony, fasády domů, auta a zkrátka vše, na co narazí.

Jeden pár holubů dokáže za rok odchovat až 10 mladých, k jejich přemnožení tak může dojít poměrně snadno. Mimo nepořádek, který poté musíme uklízet ze střech aut a okenních parapetů, také přenášejí celou řadu nemocí, mezi které patří mimo jiné i salmonela. Rozhodně tak není od věci vědět, jak se jich účinně a jednoduše zbavit.

Na sociálních sítích se mezi nadšence do úklidu naštěstí objevilo hned několik prověřených tipů, jak holuby spolehlivě odehnat. Tipy a triky, jak se ptáků nadobro zbavit, sdíleli na sociálních sítích fanoušci "královny úklidu" Sophie Hinchcliff, která si na sociálních sítích pomocí svých užitečných rad týkajících se úklidu získala miliony sledujících.

Někteří členové "úklidové komunity" se na sociální síti svěřili s problémy, které jim holubi způsobují.

„Máte ještě někdo problémy s holuby? Já se z nich asi zblázním, sedají mi na rostliny a vždy je tak srovnají se zemí. Prosím o radu!“ napsala jedna z fanynek Sophie Hinchcliff. Pod jejím dotazem se zanedlouho objevily desítky užitečných rad.

Plastová sova

Mezi ty nejčastější z nich patřilo zakoupení plastové sovy. Hned několik komentujících na stránce přísahalo, že tím nejúčinnějším způsobem, jak holuby odehnat, je větší figurka sovy nebo klasický strašák. Sova totiž, stejně jako strašák, nahání holubům hrůzu.

Stačí tak její plastovou sochu, nejlépe v životní velikosti, umístit na zahradu či balkon a máte po problému. Stejně účinně údajně fungují i klasičtí strašáci.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Nevylévejte vodu po vaření: Na zahradě je k nezaplacení.