Plešatost: Jak zastavit padání vlasů levně a účinně

Nadměrnému padání vlasů můžete zabránit poměrně lehce s pomocí esenciálních olejů
  |   zajímavost

Nadměrné padání vlasů může mít celou řadu různých příčin, k těm nejčastějším patří genetika a stres. Dokonce i v momentě, kdy začnete ztrácet větší množství vlasů, není důvod k panice, lze to totiž poměrně lehce napravit.

Pokud jste si na sobě všimli, že se hustota vašich vlasů snižuje nebo vám dokonce ustupují, nezoufejte, existuje hned několik levných a účinných způsobů, které vám s tím pomohou.

Důvodem nadměrného vypadávání vlasů může být celá řada faktorů. Mezi ty nejčastější z nich patří především genetika, věk, hubnutí a vysoká úroveň stresu, které jste vystavení v práci nebo ve vašem osobním životě.

Pokud pozorujete, že vám vlasy řídnou a vlasová linie ustupuje, neděste se. Ve většině případů to totiž neznamená, že už vám vlasy zpátky nedorostou. Naštěstí lze poměrně lehce vypadávání vlasů zvrátit nebo ho alespoň velmi zpomalit.

Esenciální oleje

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak vašim vlasům navrátit jejich původní objem, je použití esenciálních olejů.

Tyto potentní voňavé olejíčky totiž dokáží hotové zázraky. Je ale nutné vyvarovat se jejich použití v nezředěné formě. V takovém případě by totiž mohly udělat více škody než užitku. Ideální je zředit tyto oleje smícháním několika kapek esenciálního oleje s některými neutrálními druhy olejů, mezi které patři mimo jiné i ten olivový nebo kokosový.

Směs je poté ideální vmasírovat ke kořínkům vlasů krouživými pohyby těsně předtím, než si vlasy umyjete, a nechat ji působit zhruba 10 minut. Poté můžete pokračovat ve vašem běžném způsobu mytí vlasů.

K tomu, abyste viděli výsledky, je nutné tento postup opakovat pravidelně.

Mezi ty nejlepší esenciální oleje, které stimulují růst vlasů, patří:

  • rozmarýnový esenciální olej
  • mátový esenciální olej
  • esenciální olej cedrové dřevo
  • tymiánový esenciální olej
  • tea tree esenciální olej

Zdroj: Express

KAM DÁL: Problémy se spánkem: Pomohou vám 3 běžné pokojovky