Obézní žena prozradila, jak zhubla bezmála 115 kg

Dee pomohl s hubnutím jídelníček, který se vyhýbá průmyslově zpracovaným potravinám
  |   zajímavost

Váha jí začínala způsobovat vážné zdravotní potíže, při pohybu pociťovala nesnesitelnou bolest a byla závislá na ostatních. Rozhodla, že už toho má dost, a jednoduchým způsobem se jí podařilo shodit desítky přebytečných kil.

Dee Hodgson (53) přibrala desítky přebytečných kil, léta totiž pravidelně pojídala obrovské množství čokolád, sladkostí, rychlého občerstvení a podobných pochutin s vysokým obsahem kalorií.

Později jí její váha začala způsobovat celou řadu zdravotních problémů. Dokonce už ani nebyla schopna pohybovat se bez chodítka, i tak jí ale pohyb způsoboval nesnesitelné bolesti.

Lékaři se kvůli intenzitě bolesti dokonce i obávali, že se u ženy vyvinula fibromyalgie, onemocnění, které se projevuje intenzivní bolestí po celém těle. Jednoho dne se ale vše změnilo, Dee se rozhodla, že nechce dál žít stejným způsobem, a podařilo se jí změnit se k nepoznání. Spolu s přebytečnými kily ji opustila i intenzivní bolest.

Dříve Dee pravidelně brala desítky různých léků, které jí pomáhaly nejen s jejím fyzickým stavem, ale i psychickými problémy. „Moje neschopnost pohybu byla neuvěřitelně omezující. Po celou dobu jsem pociťovala silné bolesti. Myslela jsem si, že jsem šťastná, ale teď se podívám zpět a uvědomuji si, že jsem byla v depresi," prozradila Dee.

„Byla jsem tehdy závislá na lidech kolem sebe. To pro mě bylo velmi těžké, já jsem totiž povahově velmi nezávislý člověk. Cítila jsem se trapně,“ uvedla žena.

Rokem změny se pro Dee stal rok 2016, tehdy si uvědomila, že pokud bude pokračovat stejným směrem, nejspíše ji nečeká nic dobrého. Tehdy se začala zaměřovat na svůj jídelníček a kompletně ho změnila. Pochutiny, které dříve pojídala denně, omezila na absolutní minimum a začala dodržovat "jídelníček jeskynního muže".

Jeskynní jídelníček

Jde o typ jídelníčku, ve kterém se lidé, kteří se podle tohoto plánu stravují, zaměřují na průmyslově nezpracované potraviny, které nejsou novinkami naší moderní doby. Jde zejména o ryby, maso, semínka, ořechy, zeleninu, vajíčka a další. Zkrátka vše, co byste si mohli dopřát i několik set let nazpět.

„Ten jídelníček byl velmi jednoduchý, proto mi nedělalo žádný problém si ho udržet. Docela mi omezil možnosti toho, co si můžu dát, což je dobře. Čím více možností máte, tím je dodržování určitého jídelníčku těžší,“ vysvětlila Dee svou zkušenost s jeskynním jídelníčkem.

Během půl roku se jí pouhou změnou jídelníčku doplněnou pouze lehkou aktivitou podařilo zhubnout téměř 80 kilo. Nakonec se odhodlala začít chodit do posilovny a nakonec se jí podařilo zhubnout téměř neuvěřitelných 115 kilo. Nyní se začíná věnovat kulturistice.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Muž se vrátil z dovolené, jeho dům zatím ovládl gigantický pavouk

Klíčová slova: