Vrah řádil bez povšimnutí: Prozradil ho železný kontejner, ve kterém bylo tělo ženy spoutané řetězy

Už byl jednou trestaný, přesto se stal realitním makléřem
  |   zajímavost

Sériový vrah, sexuální delikvent i masový vrah Todd Christopher Kohlhepp byl v Jižní Karolíně odsouzen za vraždu sedmi lidí v letech 2003 až 2016. Nejméně jednu ženu také unesl, další znásilnil a sám přiznal, že lidí zabil daleko víc. Jak to, že tak dlouho policii unikal?

Narodil se na Floridě, rodiče se rozvedli, když mu byly dva. Znalecké posudky později ukázaly, že když si Toddova matka našla jiného muže, měl s ním velmi komplikovaný vztah a toužil po žití se svým biologickým otcem. Už jako malý byl ale problémový. Dokonce už v mateřské škole byl agresivní vůči dětem a ničil zdejší majetek. 

Náročné dětství se na něm podepsalo

Později už ho učitelky popisovaly jako výbušného chlapce, který je až nepřirozeně fascinován sexuálním obsahem. Projevoval také nesmírnou krutost vůči zvířatům, zavraždil doma například rybku pomocí bělidla nebo střílel po psovi. Jeho otec později potvrdil, že jediné emoce, které byl Todd schopen, byl hněv. 

Ve svém mládí také pobýval v psychiatrické léčebně kvůli neschopnosti vycházet s cizími dětmi. Nedá se tak říct, že by jeho pozdější agresivní chování přišlo náhle, bez zjevných znamení už v dospívání. Když se nakonec splnilo jeho přání a šel bydlet ke svému otci, okoukal od něj nejen zálibu ve sbírání zbraní, ale naučil se také, jak vyhodit věci do povětří nebo vyrobit bombu. I u otce byl později nešťastný, ten si hledal stále nové přítelkyně a Todd tím trpěl. Chtěl zpátky k matce. 

Šel do vězení za znásilnění, nebyl ani plnoletý

Už ve svých patnácti letech, tehdy se psal rok 1986, unesl Todd tehdy čtrnáctiletou dívku v Arizoně. Vyhrožoval jí revolverem, přivedl si ji domů, svázal ji, zalepil jí ústa páskou a znásilnil ji. Poté ji dovedl domů a pohrozil jí, že pokud to někomu řekne, zabije její mladší sourozence. Byl obviněn ze sexuálního napadení dítěte a putoval do vězení. Byl registrovaný jako sexuální delikvent a byla mu diagnostikována hraniční porucha osobnosti. Propuštěn byl v roce 2001.

Když vyšel na svobodu, absolvoval univerzitu s bakalářským titulem v informatice a následně v marketingu nebo pracoval jako grafik. Navzdory záznamům v trestním rejstříku byl schopen získat licenci realitního makléře, když v žádosti o obvinění z těžkého zločinu v minulosti lhal. Vybudoval firmu, která zaměstnávala několik desítek lidí a byl ve své oblasti, s podivem, jedním z nejlepších. 

Udělal to znova

Jeho klienti však často hovořili o tom, že během jejich rozhovorů mluví o zbraních nebo má sexuální narážky. V práci měl dokonce sledovat pornografická videa. Často navštěvoval Waffle House v Roebuck, kde svým chováním natolik obtěžoval servírky, že se mu nadále už věnoval pouze kuchař. Jedna ze zaměstnankyň Meagan Leigh McCraw-Coxie mu později padla za oběť.

Chuť vraždit mu z mládí zůstala. Pětatřicetiletého Todda policisté dostali do hledáčku ve chvili, kdy pátrali po pohřešované partnerské dvojici. Třicetiletou ženu, kterou Todd znal, našli spoutanou řetězy uvnitř kontejneru. Tělo jejího partnera objevili pomocí psů nedaleko. Zadržený Todd potom vyšetřovatele dovedl k jiným místům, kde zakopal další těla. Přiznal se také k dalším nevyřešeným vraždám z roku 2003 v jihokarolínské prodejně motocyklů.

Zdroj: Wikipedia, Blesk.cz

KAM DÁL: Americké sexy aféry: Co dnes dělá Monica Lewinsky, která uspokojovala prezidenta Clintona?