Fešáka z filmu Mumie Brendana Frasera byste dnes nepoznali! Jeho kariéru ukončilo obvinění ze sexuálního obtěžování

Brendan Fraser se jako dobrodruh Rick O'Connell na televizních obrazovkách objevil poprvé v roce 1999
  |   zajímavost

Dnes již kultovní film Mumie známe asi všichni, většina z nás ho v průběhu let viděla dokonce několikrát. Snadno si také vzpomeneme na krasavce, který si ve snímku zahrál roli Ricka O'Connella. Od natáčení filmu se herec změnil tak, že by ho většina jeho tehdejších fanynek ani nepoznala.

Většina z nás si Brendana Frasera pamatuje zejména jako dobrodruha Ricka O'Connella, to je ale jen jedna z jeho mnoha rolí. V jednu chvíli byl tento hollywoodský fešák všude a poté se po něm, zdánlivě z ničeho nic, slehla zem.

V roce 2018 prozradil, že ho Hollywood zapsal na "černou listinu". V rozhovoru pro GQ totiž tvrdil, že ho v roce 2003 sexuálně obtěžoval prezident hollywoodského sdružení pro zahraniční tisk Philip Berk. Ten ale veškerá obvinění herce rázně odmítl. Fraser věřil tomu, že tento incident znamenal konec jeho úspěšné herecké kariéry.

Brendan Fraser se proslavil zejména v 90. letech rolemi ve filmech jako Král džungle, Střední škola ledová, několika díly oblíbené Mumie a Crash.

Stala se z něj jedna z největších hereckých hvězd celého desetiletí. Jeho obrovské slávě byl ale konec jen o pár let později. Vrcholu své kariéry dosáhl těsně po přelomu tisíciletí a po několika letech zkrátka zmizel z červených koberců i z veřejného prostoru.

Nedávno se znovu objevil v psychologickém dramatu Velryba a jeho fanoušky, kteří čekali léta na jeho velkolepý návrat, naprosto šokoval. Ze svalnatého krasavce se totiž proměnil ve cvalíka, jeho herecké schopnosti ale zůstaly beze změny. Za svůj velkolepý herecký výkon v Aronorského dramatu Velryba si dokonce vysloužil několikaminutový potlesk vestoje na benátském filmovém festivalu, kde byl tento snímek letos představen veřejnosti.

Postava, kterou ve filmu ztvárnil, byla totiž naprosto odlišná od většiny jeho předešlých rolí. Ve filmu si totiž zahrál obézního homosexuála, kterému se rozpadá celý život a svůj zármutek tiší přejídáním se. Po celou dobu musel mít na sobě oblek, který vážil přes 100 kilo. Jeho výkon tak nebyl náročný pouze z hereckého hlediska, ale i fyzicky.

 

Zdroj: NineGQ

KAM DÁL: Salma Hayek oslavila narozeniny na jachtě v odvážných červených bikinách.

Klíčová slova: