Netradiční teplý nápoj, který vám pomůže posílit imunitu

S posilněním imunity vám pomůže i teplý nápoj s kombinací zázvoru a jablečného octa
  |   zajímavost

Podzim už je za dveřmi a spolu s ním i sezona chřipek a viróz. Je proto důležité soustředit se na posílení našeho imunitního systému více než kdy jindy. Pomůže vám s tím mimo jiné i jeden teplý nápoj, který si můžete vychutnávat denně.

S pomocí silného imunitního systému můžeme náš organismus ubránit před celou řadou nemocí, které na nás čekají téměř na každém kroku. K tomu, abychom měli silnou imunitu, je důležité dodržovat celkový zdravý životní styl, do kterého patří vyvážený jídelníček, pravidelná fyzická aktivita, ale i dostatek kvalitního spánku.

Teplé nápoje, které vám pomohou zlepšit kvalitu spánku, najdete zde.

Existuje celá řada doplňků stravy určených k posílení naší obranyschopnosti, ty se ale mohou pořádně prodražit Naštěstí můžete posílení imunitního systému dosáhnout i pomocí teplého drinku, který vás navíc ještě v sychravém podzimním počasí příjemně zahřeje.

Zázvor a jablečný ocet

S chřipkou a virózami můžete bojovat mimo jiné i pomocí zázvoru a jablečného octa. Tato kombinace může na první pohled působit nevábně, do nápoje ale naštěstí patří i lžíce medu, která mu propůjčuje jemnou nasládlou chuť.

Potřebujete:

  • 250 ml vody
  • 1/4 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžíce nastrouhaného kořenu kurkumy nebo sušené kurkumy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce medu

Postup:

  1. Do malého hrnce nalijte vodu, zázvor a kurkumu a přiveďte směs k varu.
  2. V momentě, kdy se směs začne vařit, vypněte plotýnku a nechte nápoj vychladnout.
  3. Ve chvíli, kdy bude voda v hrnci teplá, ale ne horká, směs sceďte a do nápoje poté přidejte zbytek ingrediencí. Ideální je směs vypít co nejdříve.

Zázvorový drink si můžete vychutnávat každý den. Obsahuje obrovské množství protizánětlivých a antibakteriálních složek, jak dokazují studie.

Jablečný ocet zabraňuje množení patogenů v těle a pomáhá tak našemu imunitnímu systému. Kurkuma a zázvor obsahují obrovské množství antioxidantů, které našemu tělu pomáhájí zbavovat se volných radikálů a předcházet tak poničení buněk. Zázvor navíc podporuje produkci bílých krvinek, které jsou zodpovědné za likvidaci cizích patogenů v těle.

Zdroj: National Library of Medicine, Times of India

KAM DÁL: Nespavost: Pomůže vám sladká svačinka před spaním.