Jak žít déle: Nápoj, který předchází vzniku rakoviny a snižuje cholesterol

Zelený čaj matcha pomáhá mimo jiné i s prevencí rakoviny a zlepšuje funkci mozku
  |   zajímavost

Asi každý z nás se chce dožít co možná nejvyššího věku. Dlouhověkosti dosáhneme nejlépe dodržováním celkového zdravého životního stylu. Některé potraviny a nápoje nám ale žít déle pomohou více než jiné.

V tom, jak vysokého se dožijete věku, hraje velkou roli genetika, zároveň ale můžete toto číslo ovlivnit také pomocí nejrůznějších faktorů, kterým jste vystaveni. Jedním z hlavních faktorů, který ovlivňuje to, jak vysokého věku se dožijeme, je náš celkový životní styl.

Dlouhověkosti dosáhnete nejúčinněji celkovým zdravým životním stylem, do kterého patří mimo jiné i vyvážený jídelníček, pravidelná fyzická aktivita, ale i vyhýbání se zlozvykům, jako je kouření a nadměrná konzumace alkoholu. Zapomínat bychom ale neměli ani na udržování sociálních vztahů.

Neexistuje žádná zázračná potravina, nápoj či doplněk stravy, který by vám pomohl dosáhnout vysokého věku sám o sobě. Některé potraviny a nápoje vám ale mohou pomoci více než jiné.

Matcha čaj

Jedním z nápojů, jejichž pravidelná konzumace vám může přidat několik let života navíc, je zelený matcha čaj. Při snaze o dosažení dlouhověkosti je totiž velmi důležité vyhýbat se vážným onemocněním, jako jsou onemocnění srdce nebo rakovina.

Pravidelná konzumace tohoto čaje vám pomůže předejít jak vzniku rakoviny, tak i zvýšení hladiny cholesterolu v krvi, která může vést k vážným zdravotním komplikacím. Studie dokazují, že tento druh zeleného čaje je schopen významně snížit vznik nových rakovinných buněk.

Tento povzbudivý čaj je navíc přímo nabitý antioxidanty, které pomáhají našemu tělu zbavit se volných radikálů a předcházet tak poškození buněk. Pravidelná konzumace matcha čaje nám díky svému vysokému obsahu antioxidantů může mimo jiné pomoci také s prevencí několika chronických chorob, jak dokazují výzkumy.

Studie dokazují, že mimo jiné podporuje i správné fungování našeho mozku. Pravidelné pití tohoto druhu zeleného čaje zlepšuje také naši reakční dobu, soustředěnost, ale i paměť.

Zdroj: Healthline, National Library of Medicine

KAM DÁL: Vysoký krevní tlak: Horký nápoj, kterému byste se měli raději vyhnout.