Jak se levně zahřát a ušetřit na vytápění

Na podzim vyměňte vychlazené limonády za horké čaje a vsaďte na teplé ponožky
  |   zajímavost

Venkovní teploty pomalu, ale jistě klesají a spolu s blížícím se podzimem se neodvratně schyluje i k období, kdy budeme muset naše domy a byty vytápět. To řadě z nás ale kvůli neustále se zvyšujícím cenám za energie nahání hrůzu.

Blížící se období, kdy budeme muset náš domov vytápět, je pro mnohé z nás noční můrou. Naštěstí i na útratě za vytápění lze do určité míry ušetřit. Existuje totiž několik jednoduchých tipů a triků, které vám umožní topit méně.

Zabraňte teplu v úniku

Ideální je váš domov před zimou dobře zateplit, jinak se zkrátka nedoplatíte. Pokud máte okna, kterými táhne, měli byste uvažovat o jejich výměně či opravě. V opačném případě totiž budete topit nadarmo.

To platí ale i pro teplo unikající škvírami pod dveřmi. Můžete si zakoupit těsnící zarážku, kterou stačí jen jednoduše umístit na spodní stranu dveří a máte vystaráno. Poradit si můžete ale i tak, že ve spodní části dveří umístíte podélný polštář či deku.

Vrstvěte!

S příchodem podzimu je důležité se oblékat teple nejen venku, ale i doma. Tím nejúčinnějším způsobem, jak toho docílit, je zkombinovat několik tenkých a upnutých vrstev oblečení, ty vás zahřejí mnohem více než jeden silný svetr.

Noste bačkory

Jedním z nejdůležitějších pravidel, když se snažíte o to, aby vám nebyla zima, je udržet si nohy v teple. Toho můžete docílit nošením zateplených bačkor, abyste nemuseli chodit po studené podlaze. Pokud to nepomůže, zkombinujte bačkory s teplými ponožkami.

Teplé jídlo a pití

Dalším skvělým tipem, jak se rychle a levně zahřát, je vyhýbání se studeným pokrmům a vychlazeným nápojům. Vyměňte saláty za teplé polévky a vychlazené limonády za mátový čaj.

Nezapomínejte na pohyb

Pomůže vám ale také zůstat neustále v pohybu. Zahřát vás může jak rychlá procházka v nedalekém parku, tak i několik koleček po vašem bytě. Pokud máte sedavé zaměstnání, zkuste si během dne dávat pětiminutové pauzy a zkrátka se jen rychle projít po bytě, setřít prach nebo se protáhnout.

Horká láhev

Zapomínat bychom ale neměli ani stálici, kterou k zahřátí používaly už i naše babičky, horkou láhev.

Zdroj: Millercare

KAM DÁL: Netradiční teplý nápoj, který vám pomůže posílit imunitu.