Padesát odstínů svobody: Pro roli Anastasie chtěli Angelinu Jolie. Natáčení ohrozil teroristický útok

Jiskra mezi herci prý přeskočila i ve skutečnosti
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Už dnes krátce před jedenáctou večerní odvysílá televize Nova třetí díl trilogie „Padesáti odstínů“, tentokrát pojednávající o svobodě a také svatbě. Novomanželé Christian a Anastasia si totiž užívají líbánky, když se dozvědí o vloupání do sídla firmy, a musí se proto urychleně vrátit. Čerstvě vzatí manželé se dál soustředí na své kariéry a užívají si luxusu, když nádherná brunetka zjistí něco, s čím ani jeden z nich nepočítal. Je těhotná. 

První díl nesl název Padesát odstínů šedi, další Padesát odstínů temnoty. Eroticky laděný film, který byl natočen na základě trilogie autorky E. L. James, milují miliony žen po celém světě. Časopis Time zařadil dokonce spisovatelku mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě. Traduje se, že se mělo původně jednat o vtipnou fikci na motivy Stmívání, a Anastasia s Christianem jsou napsaní podle Belly a Edwarda. 

Dakota Johnson nebyla první volba

Producenti chtěli do role Anastasii prý Angelinu Jolie, ta ale roli odmítla. Druhá volba padla na Lucy Hale, kterou mohou diváci znát ze seriálu Prolhané krásky. Ta, když ale četla scénář, byla zděšena některými peprnými scénami a s díky odmítla. Později přiznala, že si vůbec nedovedla představit, jak by tohle natáčela.

Roli Christiana Greye měl ztvárnit Charlie Hunnam, roli ale nakonec odmítl. Měl se bát zodpovědnosti, kterou by role obnášela.

Do role Anastasii nakonec obsadili Dakotu Johnson, dceru slavných rodičů Melanie Griffith a Dona Johnsona. Pokud vám její hlas v českém dabingu připadá povědomý, nejste na špatné stopě. Dabuje ji totiž Marika Šoposká, kterou můžete znát například z Ordinace v růžové zahradě jako sladkou a růžovou Bibi.

Jamie Dornan byl i při natáčení gentleman

Dakota se erotických scén zhostila s grácií, přesto při nich nebyla úplně nahá. Měla na sobě speciální náplast, která jí zakrývala intimní partie. Jamie Dornan, který si zahrál Christiana Greye, utíkal prý vždy po dotočení erotických scén pro deku, kterou Dakotu přikryl, aby ji tam nenechal jen tak ležet nahou.

Ačkoliv si získal srdce milionů žen po celém světě, doma má Dornan svou jedinou. Jeho manželka Amelie Warner se ale nechala slyšet, že nikdy neviděla jediný díl trilogie, protože se na to zkrátka nemůže dívat. Na natáčení s manželem prý ale občas chodila a měla s Dakotou velmi dobré vztahy. Nejednou se však spekulovalo, že mezi herci přeskočila jiskra i ve skutečnosti. Ostatně, u tak odvážných scén snad ani není čemu se divit.

Erotika na place byla prokládána smíchem

Intimní scény tohoto charakteru se natáčí vždy v soukromí. To znamená, že místnosti jsou uzavřené, kamera je na jeřábu, který se dá ovládat dálkově a na scéně jsou jen herci, asistentka, zvukař a režisér. Herci se tak dokážou lépe uvolnit.

Poslední díl milované trilogie se natáčel v Nice ve Francii roku 2016 právě v době, kdy tam proběhl teroristický útok. Filmaře to ale nakonec neohrozilo. Dokonce se natáčel dohromady s druhým dílem Padesát odstínů temnoty, a to dále v Kanadě, Paříži a Vancouveru. 

Jestli vás zajímá, jak to dopadne, když Anastasia zjistí, že si psal Christian se svou bývalou milenkou Elenou a následně se vydá, ačkoliv je těhotná, zachránit svou švagrovou Miu, koukejte se dnes ve 22:30 na Nově.

Zdroj: CSFD.cz. ocko.tv, blesk.cz

KAM DÁL: Když si vyvaříte slávu: Ti nejznámější čeští kuchaři, kteří dobyli televizní obrazovky.