Desetiletý chlapec prodává své umění za miliony. Jeho díla se vám budou líbit

Andres Valencia prodal jeden ze svých obrazů za necelé 4 miliony korun (ilustrační foto)
  |   zajímavost

Páťák, který si svým uměním vydělal více, než většina lidí vydělá za celý jejich život, se stal senzací. Jeho díla nápadně připomínají legendárního Picassa, rozhodně ale nejsou pro každého. A to nejen svou cenou.

Jen málokterý umělec získal v pouhých deseti letech takové uznání jako Andres Valencia. V posledních několika měsících se z neznámého páťáka stala celosvětová senzace.

Jeho obrazy jsou totiž stejně jedinečné jako díla jednoho z nejznámějších malířů všech dob Pabla Picassa. Andremu se dokonce ve světě umění říká "Malý Picasso". Na ceny, za které se prodávají díla od známého surrealisty, zatím ještě nedosáhl, ale rozhodně ještě není nic ztraceno.

Svá díla prodává za miliony

V červnu měl dokonce svou vlastní výstavu, na které prodal všech 35 vystavených děl, jejichž ceny se pohybovaly v průměru v rozmezí 50 000 až 125 000 dolarů, tedy v přepočtu v rozmezí zhruba 1 250 000 až 3 100 000, a to za jeden kus.

Jeden z jeho obrazů se dokonce prodal za neuvěřitelných 159 000 dolarů, tedy v přepočtu 4 miliony korun.

„Jsem rád, že mohu lidem svým uměním udělat radost a že si ho mohou pověsit ve svých domovech,“ řekl mladý umělec minulý týden v galerii Chase. Zároveň také představil jeden z jeho obrazů, který dosahoval přibližně stejné výšky jako umělec sám. „Tohle jsem dělal, když jsem byl mladší, to mi bylo 8 let,“ uvedl.

Umělecká kariéra malého školáka začala již v jeho 4 letech, když si jeho talentu všimli pyšní rodiče.

Matkou malého umělce je návrhářka šperků Elsa Valencia a jeho otcem je Lupe Valencia, který je právníkem a manažerem profesionálního boxera Franka Sáncheze. Rodiče "Malého Picassa" zdůraznili, že výdělky jeho syna se pro ně staly skvělou příležitostí, jak ho naučit vracet společnosti.

Více než 300 000 dolarů z jeho celkového výdělku, v přepočtu zhruba 7 500 000 korun, věnovali na charitu, která pomáhá lidem s AIDS a charitativní organizaci Box of Hope, která se zaměřuje na pomoc dětem.

 

 

 

Zdroj: The New York Times

KAM DÁL: NASA DART: Test první planetární obrany na světě dopadl úspěšně.

Klíčová slova: