Domácí mazlíček, který svým majitelům vydělává miliony: Zvládne to i ten váš

Jednou z "nejbohatších" psích celebrit je roztomilý JiffPom
  |   zajímavost

Kočky, psi a dokonce i netradiční domácí mazlíčci v podobě lišek mají na Instagramu obrovský počet sledujících. Někteří z nich už mají více fanoušků než leckterý zpěvák či slavná herečka. Jejich majitelům tak na sociálních sítích mohou vydělat až několik milionů korun měsíčně. Jedním z rekordmanů je malý pejsek JiffPom.

Stejně jako si na sociálních sítích, jako je TikTok nebo Instagram, vydělávají lidé, si na nich mohou vydělat i zvířata, respektive jejich páníčci.

Společnost VioVet provedla průzkum, který měl za cíl zjistit, na jaké výdělky se mohou online profily jednotlivých zvířecích celebrit měsíčně vyšplhat. Výsledky byly neuvěřitelné.

Veškerá zvířata, která ve výzkumu figurovala, byla hodnocena podle jejich potenciálních výdělků zprostředkovaných určitými formami spolupráce s velkými značkami. Jedním z "největších pracantů" je malý chlupatý pejsek, který na sociální síti vystupuje pod jménem JiffPom.

Podle výzkumu by mu údajně stačilo sdílet jen jeden příspěvek na sociální síti Instagram za týden na to, aby si za svůj život vydělal v přepočtu neuvěřitelných 514 milionů korun.

Ne všechny rasy psů mají ale na sociálních sítích úspěch jako menší psíci. Např. stafordšírský bulteriér je údajně nejhůře placeným plemenem psa. V porovnání s jeho menšími kolegy se mu zkrátka tolik nedaří. Majitelé tohoto plemena si ale přesto mohou na sociálních sítích vydělat až dva a čtvrt milionu korun.

Průzkum, který se zabýval potenciálními výdělky zvířecích celebrit, dokonce myslel i na to, jak vysoké mohou být výdaje na léčbu a stravu jednotlivých domácích mazlíčků. V porovnání s jejich výdělky tyto částky většinou bývají zanedbatelné. Skvěle je to vidět mimo jiné u psí celebrity JiffPoma, u kterého výdaje na stravu a veterináře opravdu nehrají roli.

Jeho poměr čistého zisku vůči investovaným penězům je totiž jen těžko uvěřitelných 66 454 %.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by j i f f p o m (@jiffpom)

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Novodobý Nostradamus: Předpověděl smrt královny, nyní varuje před "nukleární apokalypsou".