Mladík zemřel poté, co skočil do jezera. Čekalo ho tam totiž nepříjemné překvapení

Na muže čekaly pod hladinou jezera krvelačné piraně
  |   zajímavost

Ke smrti muže vedla celá série nešťastných událostí. Vše začalo tím, že tři kamarády, kteří se vydali k vodě, napadl roj včel. Do jezera skočili jen proto, aby se schovali před včelími žihadly, to ale netušili, že se pod jeho hladinou skrývá něco mnohem horšího.

Třicetiletý Brazilec se jednoho dne vydal rybařit ke břehu jezera se dvěma svými kamarády. Na tom ještě není nic zvláštního a jen málokdo by rybaření na břehu jezera považoval za nebezpečnou aktivitu. Jeho výlet ale skončil tragicky.

Tři přátele totiž při rybaření z ničeho nic napadl roj včel, před kterým nebylo úniku.

Mladíci, kteří se ocitli ve smršti včelích žihadel, nad tím, jak nejlépe zvládnou danou situaci, moc nepřemýšleli a bezhlavě skočili do jezera, pod hladinou jim žádná žihadla nehrozila. Z jezera se ale vrátili jen dva muži.

Ačkoliv se chtěli ubránit bolestivým otokům, nejspíše měli zůstat na břehu jezera a roji včel utéci. Skokem do jezera si totiž jeden z mladíků podepsal rozsudek smrti, ostatní dva unikli z vody jen tak tak. V jezeře totiž pod hladinou číhaly krvelačné piraně.

Našly se jen části těla

Jezero prohledali specializovaní potápěči, kteří ve vodě objevili část mladíkova těla s tržnými ranami, které na něm zanechaly zabijácké piraně. K tomuto děsivému incidentu došlo v Brazílii, ve venkovské oblasti Brasilandia, zhruba 1 000 kilometrů severozápadně od Rio de Janeira.

Tělo muže bylo nalezeno den poté, co byl prohlášený za pohřešovaného. Nic nenasvědčovalo tomu, že by šlo o násilný zločin.

S největší pravděpodobností tak byla příčinnou smrti muže tragická nehoda. Specialisté uvedli, že nebylo jasné, jestli se muž utopil předtím, než byl napaden krvelačnými rybami, nebo jestli mu piraně zabránily v plavání.

Agresivita a silné čelisti

V jezerech v této části světa údajně žijí desítky druhů piraní. Tyto nebezpečné ryby mají jedno z nejsilnějších kousnutí, které bylo u kostnatých ryb změřeno. Ročně jsou v Brazílii hlášeny stovky útoků piraněmi, většinou se ale jedná pouze o jednotlivá kousnutí, a to zejména do nohou.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Desetiletý chlapec prodává své umění za miliony. Jeho díla se vám budou líbit.

Klíčová slova: