Jak se spolehlivě zbavit celulitidy na stehnech

S bojem proti pomerančové kůži vám pomůže mimo jiné i dodržování doporučeného pitného režimu
  |   zajímavost

S pomerančovou kůží má potíže celá řada z nás. Tento problém se vyskytuje zejména u žen, mohou jím trpět ale i někteří muži. Jde o kůži s malými ďolíčky, která se objevuje zejména na problematických partiích, jako jsou hýždě a stehna. Naštěstí existuje hned několik ověřených způsobů, jak s ní spolehlivě zatočit.  

Celulitidou trpí zhruba 85 % žen starších 21 let. Jde tedy o velmi běžný problém.

Proč se celulitida objevuje zejména na stehnech?

Na stehnech se, především u žen, ukládá mnohem více tuku než na ostatních partiích těla, to je důvodem, proč se na nich celulitida objevuje jako první.

Vzniku celulitidy lze ale naštěstí do určité míry předejít, a to kombinací jednoduchých zvyků, které zvládne opravdu každý.

Masáž

Jednou z metod, jak se zbavit celulitidy nebo předejít jejímu vzniku, je masáž. Můžete si ji na problematické oblasti provádět vy sami, nebo se svěřit do rukou profesionála. Určité druhy masáží nám dokonce mohou pomoci podpořit správné proudění našeho lymfatického systému, které je k odstranění celulitidy nezbytné.

Je ale důležité si uvědomit, že jedna masáž vám se zbavením celulitidy nepomůže, musíte ji provádět pravidelně.

Pitný režim

To, že bychom měli více pít, slýcháme téměř denně a není divu. Dodržování doporučeného pitného režimu nám totiž může pomoci předejít vzniku hned několika vážných onemocnění, navíc ale také může přispívat k prevenci vzniku nevzhledné pomerančové kůže nebo pomoci s jejím odstraněním.

Bez konzumace dostatečného množství tekutin náš lymfatický systém totiž nemůže fungovat tak, jak má.

Ztráta tělesné hmotnosti

Pokud trpíte obezitou nebo nadváhou, může vám zbavení se kůže plné ďolíčků pomoci i shodit několik přebytečných kil. Neplatí to ale vždy, celulitida se totiž nevyskytuje pouze u obézních lidí či těch, kteří mají nadváhu.

Jednoduché cviky

Pokud se chcete zbavit celulitidy na stehnech, je ideální zařadit do vašeho týdenního rozvrhu pravidelnou fyzickou aktivitu a ideálně se zaměřovat především na cviky posilující nohy a hýždě. Zpevnění svalů v oblasti stehen a hýždí totiž může vést k natažení kůže a zmenšení viditelnosti celulitidních ďolíčků.

Další způsoby, jak se zbavit celulitidy, najdete zde.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Tyto potraviny způsobují záněty v těle: O jaká jídla jde a proč se jim vyhnout?

Klíčová slova: