Spánková pozice, která vám pomůže od bolavých zad

Nejlepší pro prevenci bolesti zad je spánek na zádech, ovšem pozor na matraci a polštář
  |   zajímavost

Probouzíte se v bolestech a máte potíže vstát z postele? Dokonce i od ranních bolestí zad si můžete poměrně jednoduše ulevit, stačí jen změnit pozici, ve které spíte. Víme, jaká poloha vám s tímto nepříjemným problémem pomůže.

Pokud máte problémy s tím, že vás ihned po probuzení bolí záda, nezoufejte, lze to poměrně jednoduše napravit.

Stačí jen změnit pozici, ve které spíte. Tento způsob vypořádání se s ranní bolestí zad pomůže dokonce i těm, kteří se bojí, že v jiné poloze zkrátka neusnouVšichni máme určitý způsob, jak večer usínáme. To zahrnuje nejen naši večerní rutinu, ale i polohu, ve které uleháme do postele. Někteří lidé jsou zvyklí spát na boku, s rukou pod polštářem, jiní na zádech s rukama podél těla.

Toho, aby vás přestaly bolet záda, můžete docílit poměrně jednoduše, dokonce ani nemusíte svůj oblíbený způsob usínání zcela měnit, stačí jen udělat pár drobných změn.

Většina z nás viní z bolesti zad náš postoj nebo práci u počítače. Často je ale viníkem právě spánek a to, v jaké pozici jsme ulehli do postele. „Špatná spánková pozice je poměrně běžnou příčinou bolesti zad,“ prozradila pro Express fyzioterapeutka Sammy Margo.

Podle specialistky jsou na tom, co se bolesti zad týče, lidé, kteří usínají v pozici na zádech. Usínání v poloze na zádech je totiž údajně nejlepším způsobem prevence ranní bolesti zad.

Ideální je, pokud si v poloze na zádech umístíte jeden malý polštářek pod krk a jeden pod kolena, dosáhnete tak optimální podpory páteře.

Spánek na boku

Ti, kteří rádi spí na boku, si kvůli tomu, aby je nebolela záda, naštěstí nemusí zvyknout na spaní na zádech. Stačí jen zajistit, aby byla jejích páteř při spánku na boku ve správné pozici.

Použít k tomu můžete tenký polštářek. Stačí si ho jen umístit mezi kolena a s ranní bolestí zad se můžete rozloučit.

Usínání na břiše

Dokonce i při spaní na břiše můžete ranní bolesti zad předejít. Stačí si jen umístit jeden polštářek přímo pod pánev. Zajistíte tak, aby na vaši páteř nebyl vyvíjen příliš vysoký tlak.

Lidé, kteří rádi usínají na břiše, by se zároveň měli vyhnout spánku s rameny na polštáři.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Trpíte migrénami? Na vině mohou být některé potraviny.

Klíčová slova: