Strašidelný Halloween: Vyrazte na ta nejděsivější místa v Česku

Hřbitov v pražských Bohnicích je rájem lovců duchů (ilustrační obrázek)
  |   zajímavost

Pokud se rádi bojíte a chcete oslavit Halloween strašidelným výletem, máme pro vás několik tipů. V Česku se totiž nachází celá řada hradů, hřbitovů, lesů a dalších míst opředených pověstmi, které nahánějí hrůzu dětem i dospělým.

Následující tipy na výlet jsou určené jen pro ty, kteří mají pro strach uděláno.

Jeskyně Býčí skála

Toto místo, které děsí jeho návštěvníky už desítky let, bylo dříve obětním místem nejrůznějších rituálů. Váže se k němu dokonce i jeden hrůzu nahánějící příběh.

Jeden nebožtík v pátém století před naším letopočtem nařídil, že ho po jeho smrti musí na onen svět následovat 40 dívek, jeho služebnictvo i koně. Stalo se tak právě na tomto místě. Koně byli na místě rozsekáni a ženy umučeny k smrti.

Hřbitov bláznů

V pražských Bohnicích jsou na hřbitově pochovány ostatky pacientů z přilehlé psychiatrické léčebny. V jižní části hřbitova se nacházejí nebezpeční vrazi a násilníci. Mezi těmito mentálně nemocnými kriminálníky se údajně nachází i ostatky vraha prostitutky Otýlie Vranské, která byla v roce 1933 brutálně zavražděna, rozsekána na kusy a její ostatky poslal vrah poštou v několika kufrech.

Není tedy třeba dodávat, že hřbitov v pražských Bohnicích je rájem lovců duchů.

Hrad Houska

Tento děsivý hrad opřádá legenda, která tvrdí, že se někde uvnitř pevnosti nachází cesta do samotných pekel.

Několik návštěvníků hradu tvrdí, že na místě slyšeli podivné zvuky a hlasy. Pod hradní kaplí jsou navíc také údajně skryté kosti "nelidských" bytostí. Děsivější místo byste asi hledali jen těžko.

Sedlecká kostnice

V kostnici v Sedleci se nachází ostatky zhruba 40 000 zemřelých osob, které na tomto hrůzu nahánějícím místě leží již celou věčnost. Jde o oběti husitských válek a morových epidemií. Jejich ostatky údajně exhumoval mnich, který žil v 16. století a byl téměř slepý, celý svůj život poté zasvětil stavění jejich ostatků do pyramid.

Branišovský les

Lesy jsou v noci strašidelné samy o sobě, do toho Branišovského by se ale po setmění odvážil jen málokdo, je totiž opředen celou řadou děsivých legend. Dokonce v něm zahynulo i několik lidí, utopili se tamních tůních. Podle legend je za jejich smrt zodpovědný vodník, který je stahuje pod hladinu.

Zdroj: Wandering Crystal

KAM DÁL: Veterinář prozradil, co všechno vytrpělo štěně z útulku. Jeho noví majitelé měli slzy na krajíčku.

Klíčová slova: