Nejděsivější duchové: Některé z nich lze údajně vyvolat. Dejte si pozor na to, co říkáte

Jedním z nejznámějších duchů vůbec je Krvavá Mary
  |   zajímavost

Posmrtný život a vše s ním spojené fascinuje lidstvo již po tisíce let. Duchové jsou tak zkrátka součástí naší kultury, ať už na ně věříte, nebo ne. Jejich existenci se sice zatím nepodařilo jasně prokázat, ale o několika z nich se tradují legendy stovky let.

Mezi duchy dokonce existuje hned několik "celebrit". Jde o ty nejznámější a nejobávanější, znáte je?

Bludný Holanďan

Toto zjevení je tím nejproslulejším nelidským duchem na světě. Jde o ducha lodi ze 17. století, která podle legend ještě stále bloudí po moři. Tradujete se, že ti, kdo ducha této lodi spatří, potká něco hrozného.

Kapitán Bludného Holanďana se totiž údajně kdysi za silné bouře chvástal, že se lodi nic nestane, a vyzýval Boha, ať ji potopí. Ten poté na celou posádku korábu včetně jejího kapitána seslal kletbu. Od té doby bloudí po otevřených vodách.

Bellova čarodějnice

Legenda o Bellově čarodějnici se traduje už od začátku 19. století. Zrodila se totiž mezi lety 1817 až 1821 na pozemku amerického farmáře Johna Bella. Dodnes je jednou z těch nejděsivějších duchařských povídek. Na farmě se tehdy údajně objevilo zvláštní zvíře, které John nedokázal rozeznat. Podivný tvor ale údajně rychle zmizel.

Za několik týdnů od této události poté začal Bella i jeho rodinu strašit duch. Třásl jejich domem a vydával strašlivé zvuky, jednoho dne dokonce i napadl Betsy, farmářovu dceru. Útoky na rodinu Bellových pokračovaly ještě několik dalších let.

Krvavá Mary

Ducha Krvavé Mary znají asi všichni. Pojí se s ní totiž jedna z vůbec nejděsivějších povídaček, údajně je totiž nutné si dát pořádný pozor na to, co říkáte před zrcadlem.

Jde o ducha ženy, která brutálně zavraždila vlastní děti. Traduje se, že pokud stojíte před zrcadlem a třikrát zopakujete "Krvavá Mary", duch ženy se objeví přímo v místnosti, ve které se nacházíte.

Mizející stopařka

V Americe se mimo jiné také traduje příběh o mizející stopařce. V americké Minnesotě totiž jednoho dne nabralo auto stopující mladou dívku, která měla na sobě jen lehké šaty a zelenou šálu a stála v mrazu na kraji silnice, zatímco na ni padal sníh. Řidič vozu ji vysadil u nedalekého statku. V momentě, kdy ji vysadil, ale dívka zmizela. Cestující, kteří byli svědky toho podivného úkazu, poté z auta vystoupili a zaťukali na dveře statku, u kterého dívku vyložili.

Dozvěděli se, že dcera ženy, která statek vlastnila, zemřela přesně v ten samý den před 20 lety, na chodbě má její matka stále pověšenou její zelenou šálu.

Zdroj: Live Science

KAM DÁL: Veterinář prozradil, co všechno vytrpělo štěně z útulku. Jeho noví majitelé měli slzy na krajíčku.

Klíčová slova: