Hrůzu nahánějící panenka: Sama se hýbe, to ale zdaleka není vše

Děsivá panenka v Anglii nahání strach tisícům lidí, sama se totiž hýbe (ilustrační obrázek)
  |   zajímavost

V Anglii se stala senzací jedna zdánlivě obyčejná hračka. Jde o děsivou panenku, které sedí na dřevěné židli. Lidé jsou přesvědčeni o tom, že je posedlá. Sama se hýbe a dějí se okolo ní hodně podivné věci.

Není panenka jako panenka. Některé staré hračky mohou nahánět hrůzu už jen tím, jak vypadají. Často mají děsivý prázdný výraz a zdá se skoro, jako by vás sledovaly. To ale není případ panenky, která se stala hitem ve Spojeném království.

Britskému lovci duchů, Craigu Lawsonovi, ji věnovala jedna žena s tím, že panenku doma nechce, protože je zkrátka pro její děti (a nejspíše i pro ni samotnou) až moc strašidelná.

Nadšenec do paranormálních jevů, který se duchovnu věnuje již od útlého dětství, se hračky ujal a tvrzení ženy se brzy potvrdilo. Panenka, kterou od ženy obdržel, se totiž začala sama hýbat. Podle tisíců lidí jde o jasný důkaz toho, že hračku něco posedlo, s největší pravděpodobností duch, který se zatoulal do našeho světa.

Nyní je panenka vystavena v anglickém Muzeu hrůzy, v originále The Haunted Museum, kde je posazena na dřevěné židli. Nový majitel hračky tvrdí, že se na židli sama pohybuje.

Navíc se kolem této děsivé hračky neustále dějí podivné a nevysvětlitelné náhody. Příkladem je dokonce i moment, kdy se původní majitelka panenky chtěla hračky vzdát. Na cestě za lovcem duchů, kterému ji věnovala, se jí totiž z ničeho nic porouchal vůz.

„Tuto panenku nám věnovala dáma, která ji dostala od starší paní na hraní pro děti, ale cítila, že s ní zkrátka není něco v pořádku. My ji nyní vlastníme už asi rok a za tu dobu se sama houpala na židli, dokonce z ní i sama spadla a také přesunula svoje zorničky zprava do středu,“ uvedl Craig Lawson.

„Mary je rozhodně jedním z nejstrašidelnějších artefaktů, jaké jsme tu kdy měli, ale jeden z návštěvníků nám řekl, že viděl, jak se u nás pohybuje i viktoriánské chodítko. Minulý týden nás navštívili dva hudebníci, kteří nám řekli to samé,“ dodal expert na paranormální jevy.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Veterinář prozradil, co všechno vytrpělo štěně z útulku. Jeho noví majitelé měli slzy na krajíčku.