Lahodné horké nápoje, které vás spolehlivě zahřejí: Toto jsou ty nejlepší z nich

Dokonce i oblíbenou horkou čokoládu si můžete připravit trochu jinak, stačí do ní přidat špetku chilli
  |   zajímavost

Spolu s podzimem nastal čas i na horké nápoje, které vám spolehlivě zpříjemní sychravé počasí v podzimních měsících. Mimo oblíbený čaj a kávu existuje ale celá řada dalších oblíbených pochoutek, které jsou jednoduché a rychlé na přípravu.

Na podzim a v zimě se mimo počasí mění také naše tělo, Studené saláty bychom měli vyměnit za teplé polévky a vychlazené limonády za horké nápojeSpolehlivě se tak zahřejete a zpříjemníte si chladné zimní či podzimní rána či večery. 

Horký jablečný punč

Tento druh punče chutná téměř jako čerstvě upečený štrůdl nebo jablečný koláč. Pokud tedy v podzimních nebo zimních měsících plánujete jakoukoliv oslavu, rozhodně ho musíte připravit pro své hosty. Váš večírek tak bude mít nebývalý úspěch.

Je vhodný dokonce i jako lahodné občerstvení na dětské oslavy, lze ho totiž připravit i zcela bez alkoholu, aby si na něm mohli pochutnat i ti nejmenší.

Stačí jen na plotně zahřát jablečnou šťávu a pomalu do ní rozšlehat vanilkovou zmrzlinu tak, abyste získali krémovou pěnu na povrchu nápoje, a máte hotovo. Při podávání můžete do hrníčku či skleničky s punčem přidat plátek jablka či křížalu.

Horká čokoláda trochu jinak

Jedním z těch největších favoritů podzimu i zimy je, byla a bude horká čokoláda. Tuto tradiční pochoutku, která má neuvěřitelný úspěch již dlouhá léta, si ale můžete připravit i trochu jinak.

Stačí jen do hrnce přidat smetanu, mléko a hořkou čokoládu, to ale není vše. Nakonec přidejte i špetku soli a mletého chilli. V nápoji slanou chuť ani chilli papričky neucítíte, ale zvýrazníte tak chuť čokolády.

Chai Latte

Jedním z nejoblíbenějších horkých nápojů vůbec je mimo jiné také orientální chai latte. Připravíte ho poměrně lehce. Stačí jen v horké vodě nechat 3 minuty vylouhovat černý čaj, přidat k němu mléko dle vašeho výběru a do směsi přidat skořici, zázvor, černý pepř, hřebíček, muškátový oříšek a fenykl. Poté už stačí jen vše scedit a můžete podávat.

Zdroj: BBC

KAM DÁL: Jste neustále unavení? Může to mít hned několik příčin, některé z nich lze okamžitě napravit.