Nebezpečné podzimní rostliny: Tyto druhy rostlin mohou ublížit vašim domácím mazlíčkům

Nebezpečné jsou pro domácí mazlíčky mimo jiné i hortenzie
  |   zajímavost

Celá řada lidí si neuvědomuje, že dokonce i obyčejné rostliny, které nám rostou na zahradě, mohou pro naše psy, kočky a další domácí mazlíčky představovat smrtelné nebezpečí. Dokonce i několik rostlin, jejichž sezona začíná právě na podzim, jim může vážně ublížit. Víte, čeho se na zahradě raději zbavit?

Psi a kočky na naší zahradě rádi objevují terén, číhají na škodnou, ale občas také mohou sníst něco, co jim může způsobit velmi vážné zdravotní potíže nebo je dokonce usmrtit. V některých případech ani nestačí pravidelně sbírat popadané plody následujících rostlin. Některé rostliny mohou totiž vašemu mazlíčkovi uškodit dokonce i po konzumaci jeho listů, kůry či květů.

Je tedy nutné přesně vědět, jaké rostliny na zahradě pěstujete a zda nejsou nebezpečné pro vašeho čtyřnohého kamaráda.

Dub

Žaludy, které z dubu padají, představují pro naše domácí mazlíčky velké nebezpečí, a to zejména tehdy, pokud se rozhodnou je zkonzumovat ve velkém množství. Žaludy mohou u vašeho mazlíčka vyvolat ztrátu chutí k jídlu, ale také zvracení.

Hortenzie

Nebezpečné jsou dokonce i oblíbené hortenzie, které jsou ozdobou celé řady zahrad. Hortenzie jsou pro psy a kočky silně toxické, jejich konzumace tak může vyvolat zvracení, žaludeční problémy, ale i vážnější zdravotní komplikace. Hortenzie totiž obsahují vysoké množství kyanidu.

Kaštany

Dokonce i obyčejné kaštany mohou být pro naše domácí mazlíčky smrtící hrozbou. Kůra těchto stromů totiž může způsobit psům i kočkám gastrointestinální potíže, křeče, ale dokonce i smrt. Stejné problémy může vašim čtyřnohým kamarádům způsobit i konzumace listů či květů těchto stromů.

Podzimní krokusy

Tyto krásné rostliny mohou vašim čtyřnohým členům rodiny způsobit velmi vážné zdravotní potíže, patří mezi ně mimo jiné i zvracení, průjem a další trávicí potíže.

Mezi další nebezpečné květiny, kterým by se měli lidé vlastnící psy a kočky obloukem vyhnout, patří chryzantémy, oleandr, zornice a starček úzkolistý. Ideální je tyto rostliny ze zahrádky raději odstranit.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Dokonce i obyčejná voda nám může uškodit. Záleží na tom, jak ji pijeme.

Klíčová slova: