Madonny provokaci na sociálních sítích shodila už i Krainová. Psychiatr objasnil, co může být příčinou

Fanoušci mají o slavnou zpěvačku strach
  |   osobnost

Ikona popové hudby zpěvačka Madonna v posledních měsících zásobuje své fanoušky na Instagramu sériemi lascivních snímků. Vzhledem k jejímu věku má ale většina z nich strach o její psychické zdraví. Fanoušci se ptají, zda je tohle ještě vůbec v pořádku? Chování zpěvačky pro Čtidoma.cz okomentoval psychiatr MUDr. Kamil Černý.

Madonna se dokonce ani ve svých 64 letech nezdráhá provokovat nahotou, jako po celou dobu své pěvecké kariéry. Nyní mají ale její kontroverzní počiny zcela jiný dopad. Fanoušky sice šokuje opakovaně, ale rozhodně již nesklízí stejný úspěch jako kdysi. Právě naopak.

Jde pouze o zoufalé pokusy o znovuzískání ztracené pozornosti? Možná to zpěvačce funguje, ale když, tak jen proto, že mají fanoušci o zpěvačku strach.

Pád ikony

Většina sledujících popové královny se bojí toho, že její nevhodné příspěvky poukazují na nějaké mentální problémy, se kterými se zpěvačka potýká. Podobný názor má i modelka Simona Krainová, která se s jejím pohledem na věc podělila se svými sledujícími na sociální síti. Modelce se při pohledu na slavnou zpěvačku údajně ulevilo, že nemá žádné dcery, které by k ní mohly vzhlížet.

„Hned po ránu jsem se lekla, když na mě vyskočila tahle věc. Nemám vůbec zájem se nikomu posmívat, je to spíš smutné, hodně smutné. To jako vážně?“ napsala Krainová pod snímek slavné zpěvačky, který zveřejnila na svém online profilu.

„Tohle má být vzor krásy pro novou generaci? Pro mladé ženy? Pro vaše dcery? No, teď se mi malinko ulevilo, že žádnou nemám, protože když vidím ty strašně cool nové trendy, stahuje se mi malinko žaludek. Vypadat jako šlapka a chovat se tak je teď prý nejvíc cool,“ nebrala si servítky.

Nakonec modelka pod příspěvkem uvedla, že chování bývalé ikony milionů žen je podle ní pouze zoufalým voláním o pomoc. Podle Krainové se ale zpěvačce potřebné pomoci s největší pravděpodobností nedostane, protože se jejími výstřelky všichni náramě baví. A není daleko od pravdy.

Chybovat je lidské

„Z našich etických pravidel si lze vzít poučení, že nemáme dělat závěry o psychických stavech, pokud jsme neměli možnost jednotlivce vyšetřit, nebo s ním být v delším osobním kontaktu,“ uvedl pro Čtidoma.cz psychiatr MUDr. Kamil Černý.

Lékař dále také podotkl, že chybovat je zkrátka lidské, a to zvláště v těžkých životních situacích. Rozhodně tedy není na místě zpěvačku nějakým způsobem odsuzovat, či prohlašovat za psychicky labilní.

„Stárnutí a ústup z dřívějších pozic může být pro každého z nás velmi bolestivý, a snadno děláme v takovou chvíli chyby. Na druhé straně se říká, že "objekt naší touhy stárne společně s námi", což může vyjadřovat např. i tu skutečnost, že zralý a nezávislý mužský jedinec by si mohl  dopřát svůj obdiv a touhu i po takto chybující ženě a přemýšlet o ní a představovat si příjemný kontakt s ní. Představuji si, že to je ale možné spíše v soukromí, jelikož sociální tlak ze strany okolí na výsledek zveřejněného hodnocení může být značný,“ dodal specialista. Zbývá jen čekat, čím dalším nás Madonna na sociálních sítích překvapí.

Zdroj: Instagram/@simonakrainova

KAM DÁL: Vojta Dyk se doma cítil jako páté kolo u vozu. Rázně to vyřešil.

Klíčová slova: