Nezapomínejte na pravidelné čištění myčky na nádobí. Zvládnete to s octem a jedlou sodou

Myčku byste měli čistit pravidelně každých 6 měsíců
  |   zajímavost

Řada lidí je přesvědčená o tom, že spotřebiče jako například pračku nebo myčku na nádobí nemusí pravidelně čistit. To je ale velký omyl. Pračka ani myčka se nečistí spolu s praním či mytím nádobí, jak se řada lidí domnívá, naopak se častým používáním silně zanáší.

Na čištění myčky zkrátka celá řada lidí zapomíná. Nebo ho až příliš dlouho oddaluje. Pokud ale chcete, aby vaše myčka na nádobí fungovala tak, jak má, měli byste ji čistit pravidelně každých 6 měsíců.

Existují samozřejmě i speciální čističe myčky, které si můžete zakoupit, často jsou ale zbytečně drahé a dosáhnete s nimi stejného efektu, jakého můžete dosáhnout i se dvěma běžnými ingrediencemi, které už s největší pravděpodobností máte doma, jak na svém webu uvádí Ad It Yourself.

Ocet a jedlá soda

K vyčištění vaší myčky na nádobí budete potřebovat pouze ocet a jedlou sodu. Pokud jste doteď vaši myčku pravidelně nečistili, uvidíte obrovský rozdíl na jejím vzhledu, ale i na vašem nádobí.

K vyčištění vaší myčky budete potřebovat:

  • bílý ocet
  • jedlou sodu
  • hadřík z mikrovláken
  • gumové rukavice

Nejdříve je nutné vyndat přihrádky na nádobí a umístit je do vany napuštěné teplou vodou, do které přidáte zhruba 250 ml bílého octa. Dále už jen stačí nechat šuplíky na nádobí, které lze z myčky vyjmout, zhruba 30 minut ve směsi teplé vody a octa.

Nejen, že tak šuplíky na nádobí vyčistíte téměř bez práce, ale také se tak mnohem lépe dostanete do zadní a spodní části myčky.

Nejdříve z myčky odstraňte pomocí hadříku z mikrovláken veškeré nečistoty na všech vnitřních stranách myčky. Nezapomeňte ani na její otočné části.

Poté už stačí jen do misky, kterou je možné umývat v myčce, nalít zhruba 250 ml bílého octa, položit ji na spodek prázdné myčky a spustit mytí na nejvyšší teplotu. Zbavíte se tak veškerých zbytků jídla, tablet do myčky a dalších nečistot.

V momentě, kdy myčka domyje, z ní vyndejte misku, ve které byl umístění bílý ocet, a poprašte její spodek i stěny jedlou sodou a znovu ji zapněte. Tímto způsobem se zbavíte nejen nečistot,  ale i nejrůznějších skvrn i pachů, jak na svém webu uvádí The Spruce. Tentokrát stačí myčku zapnout na kratší program.

Zdroj: The Spruce, Ad It Yourself

KAM DÁL: Plíseň v bytě: Jak ji odhalit ještě předtím, než ji spatříte.

Klíčová slova: