Zabila jsem své dvě děti, manžel se chtěl rozvést, řekla dispečerovi Brandi Worley

Dispečer přijal ve 4:35 hovor, který si bude pamatovat už navždy
  |   zajímavost

Vražedkyně Brandi Worley volala 17. listopadu 2016 na tísňovou linku, aby se přiznala, že pobodala a zavraždila své dvě děti Tylera a Charlie. Důvodem mělo být, že se manžel chtěl rozvést. Ačkoliv dříve již diskutovali o odloučení, zůstali navzdory trvajícím neshodám spolu. Manželství mělo však tragický konec. Když bodala svého syna, mladší dcera se probudila a ptala se: „Co to děláš?“

Když se jim narodily děti, slíbili si Brandi a Jason, že budou vždy na prvním místě. Matka ale svůj slib nakonec nedodržela. Brandi Worley byla krátce před vraždou na tanečním vystoupení své malé dcerky Charlie. Té byly v té době tři roky a navštěvovala mateřskou školku Willson Early Learning Center v Crawfordsville. Pod záminkou, že potřebuje koupit čistič potrubí na školní projekt svého sedmiletého syna Tylera, který navštěvoval první třídu základní školy Sugar Creek v Montgomery County v Indianě, řekla svému manželovi, že jde do obchodu. Opatřila si ale vražednou zbraň, která měla již brzy zapříčinit smrt dvou nevinných dětí.

Otec odešel přespat do sklepa, přišel pozdě

Koupila si bojový nůž Ka-Bar ve Walmartu. Když se vrátila, děti si s otcem hrály na posteli, poté se vykoupaly a měly jít spát. „Řekl jsem jim, že je miluji a uvidíme se ráno,“ vzpomínal pak Jason u soudu. Pak odešel do sklepa, kde plánoval přespat. Manželství už bylo tak tehdy nenávratně rozvráceno, dvojice spolu nesdílela ani ložnici. 

Nad ránem ve 4:35 zavolala Brandi na tísňovou linku. 

Přepis hovoru na tísňovou linku

Dispečer: 911, jaké máte potíže?

Brandi: Právě jsem se pobodala a zavraždila své dvě děti. 

Dispečer: Pobodala jste sama sebe a zabila své dvě děti?

Brandi: Hm. 

Dispečer: Dobře, jak se jmenujete?

Brandi: Brandi Worley.

Dispečer: Kde jsou děti?

Brandi: V pokoji mojí dcery. Jsou na podlaze.

Dispečer: V pokoji? Na podlaze, dobře. Co bylo důvodem, že jste to dnes udělala?

Brandi: Můj manžel se chtěl rozvést. Chtěla jsem si vzít děti. 

Dispečer: Ok. Kolik je dětem?

Brandi: Sedm a tři.

Dispečer: Sedm a tři?

Brandi: Hm.

Dispečer: Dobře, kde jste teď?

Brandi: V mém obývacím pokoji.

Dispečer: V obývacím pokoji? 

Brandi: Hm.

Dispečer: Dobře. Jste stále ozbrojena nožem?

Brandi: Ne. Je v dětském pokoji.

Nechtěla, aby její děti žily bez ní, tak jim vzala život

Jason prý přiběhl, když uslyšel křik, přišel ale pozdě. Viděl svou tchyni plakat v kuchyni a Brandi sedět na zemi obývacího pokoje. „Teď už mi je nemůžeš vzít,“ řekla. Policisté na místě vyvedli Jasona Worleyho ven, vysílačky ale nechali zapnuté. „Dvě zesnulé děti v domě,“ slyšel tehdy. Obžaloba pak potvrdila, že to byl čistě sobecký čin, protože Brandi plánovala zabít i sebe. 

Policistům řekla, že „to podělala a nechce, děti žily bez ní.“ Nikdy nad zabitím svých dětí nevyjádřila lítost, naopak opakovala, že teď už je Jason nemůže vodit do školy. Lidé ji přitom do onoho činu viděli jako milou, starostlivou a pečující matku. V listopadu 2016 byla Brandi diagnostikována deprese, byla zcela bez emocí. S Brandi od 16. listopadu, kdy se rozloučili večer, Jason nemluvil. Rozvedli se v březnu 2017.

Byla odsouzena na 120 let za vraždu. Facebook Brandi byl do osudné události plný šťastných fotek. V úvodu měla napsáno: "Nakonec jsem já jediný člověk, který může dát svým dětem šťastnou matku, která miluje život."

Zdroj: eu.jconline.com, wikipedia.org, TikTok

KAM DÁL: Popravčí Vladimír Bayer zardousil vlastní neteř ze msty. Tvrdil, že je za tím ruská mafie.

Klíčová slova: