Jak na dokonalý lesk svého auta?

Chcete, aby vaše auto vypadalo jako nové?
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Možnost pochlubit se něčím novým a hezkým je příjemná prakticky každému z nás. A pokud jde o nové auto, je to příjemnější dvojnásob. Ale vzhledem k tomu, že nové auto není to samé co nové boty, hodí se jít na to jinak. Třeba tím, že zajistíte, aby vaše staré auto jako nové vypadalo. To můžete dosáhnout díky leštění svého auta.

Není lesk jako lesk

Leštění auta se mnozí dokážou věnovat třeba celý víkend. Pravda je však taková, že v případě ručního leštění nedosáhnou dokonalého výsledku ani za týden. Lidské svaly mají zkrátka své limity, a i když lze dosáhnout toho, že auto vypadá opravdu pěkně, při podrobnějším zkoumání bude vždy možné objevit určité nedostatky.

Cestou k lesku, který skutečně odpovídá tomu, který si na autě přivezete z autosalonu, jsou elektrické leštičky. S jejich pomocí lze v případě, že člověk získá trochu zkušeností, docílit oné dokonalosti, která umí udělat vašemu staršímu autu novou podobu.

Leštičky a příslušenství

Obecně platí, že se strojní leštičky dělí na tzv. orbitální (někdy též excentrické) a rotační. Zatímco ty druhé jmenované jsou určené spíše pro profesionály a zkušené amatéry, orbitální leštičky jsou ideální volbou pro začátečníky, neboť práce s nimi je přece jen o něco jednodušší.

Leštění ale není jen o samotné leštičce. Stejně důležitý je i používaný vosk na auto. Ten má dvě základní funkce, kromě toho, že dokáže dodat zevnějšku vašeho vozu několikrát zmiňovaný dokonalý lesk vytváří též ochrannou vrstvu na karoserii. Jejím prostřednictvím se snižuje poškození laku od slunce, mrazu, deště a dalších vlivů vnějších podmínek. Výsledkem je potom delší životnost vozu a delší čas, po který bude vypadat „jako nový“.

Klíčová slova: