Jak se vyhnout stresu v předvánoční čas: Pomohou doplňky stravy, ale i omalovánky pro dospělé

Zbavit se stresu vám pomohou mimo jiné i omalovánky pro dospělé
  |   zajímavost

Stres se v našich životech objevuje ve větší či menší míře po celý rok, v zimě se ale jeho hladina u celé řady lidí zvyšuje. Nepomáhají tomu kratší dny, ani vstávání za tmy. Dokonce i bez slunečného počasí a odpoledne stráveného u bazénu se ale stresu můžeme poměrně jednoduše zbavit.

Stres může být způsoben celou řadou faktorů. Může se jednat o osobní problémy, problémy v práci, tíživou finanční situaci a další. Někdy ale stav či událost, kvůli které se stresujeme, nemusí být přímo úměrná tomu, jakou nám způsobuje starost. To, jak reagujeme na podněty, totiž mimo jiné ovlivňuje i naše prostředí a podzim a zima zkrátka naší schopnosti vyrovnat se se stresujícími situacemi nijak nepřidává, spíše naopak.

Jedním z největších faktorů, který má v podzimních a zimních měsících negativní dopad na naši celkovou mentální pohodu, je nedostatek světla, jak na svém webu uvádí Country Living. Dokazují to i mnohé studie.

Dechová cvičení

Od nepříjemného pocitu stresu si ve většině případů můžeme ulevit téměř okamžitě, ať už jsme kdekoliv. Stačí nám k tomu totiž něco, co máme vždy u sebe, náš dech.

Se zbavením se stresu nám totiž může pomoci hned několik jednoduchých dechových cvičení. Tím nejjednodušším je zkrátka se posadit a pomalu se nadechnout a pomalu vydechnout, tento postup stačí zopakovat zhruba pětkrát za sebou a pokaždé se snažit o něco delší výdech i nádech.

Magnézium a vitamín D

S úlevou od stresu nám ale mohou pomoci také některé doplňky stravy, jako je hořčík či vitamín D. Nedostatek hořčíku totiž může vést k nižší hladině serotoninu neboli hormonu štěstí v našem těle a to poté může vyústit až v úzkost, stres nebo insomnii, jak dokazují studie.

To samé platí i o nedostatku vitamínu D, který získáváme mimo jiné i ze sluníčka. Výzkumy poukazují na to, že dostatek tohoto vitamínu nám může pomoci zbavit s stresu a celkově nám zlepšit náladu.

Omalovánky pro dospělé

V posledních letech se ale jednou z nejoblíbenějších aktivit na zbavení se stresu staly omalovánky pro dospělé, které vám pomohou zaměstnat vaši mysl a relaxovat.

Jde o jednu z nejoblíbenějších forem aktivního odpočinku vůbec. Studie dokazují, že nám omalovánky pro dospělé mohou pomoci zbavit se stresu, úzkosti a celkově zlepšit naši náladu.

Zdroj: Country living, Get Vitamin Lab

KAM DÁL: Lesklé a zdravě vypadající vlasy: Pomůže vám správné mytí a péče.

Klíčová slova: