Žluté skvrny na polštářích mohou způsobit zdravotní problémy. S jejich vyčištěním vám pomůže jedlá soda

Se zbavením se nepříjemného pachu vašich polštářů vám pomůže jedlá soda
  |   zajímavost

Zažloutlé skvrny na polštářích a pokrývkách rozhodně nejsou ničím ojedinělým, setkal se s nimi nejspíše už každý z nás. Na vině je pocení, ale i další nečistoty, které nám mohou způsobit zdravotní problémy. S vyčištěním žlutých skvrn na našich polštářích a přikrývkách tedy rozhodně není radno otálet.

Pravidelné čistění polštářů je nezbytné proto, abychom se zbavili starého potu, krémů, olejů, bakterií, roztočů a dalších nečistot či mikroorganismů, které se na nich mohou nacházet, jak na svém webu uvádí Express.

Navíc je tak zbavíte všech nepříjemných pachů a prodloužíte jejich životnost. Pravidelně měnit povlečení opravdu nestačí.

Jak se zbavit skvrn na polštáři či pokrývce

Skvrny z vašeho polštáře můžete odstranit poměrně lehce. Stačí jen smíchat váš prací prostředek s teplou vodou a počkat, až se v ní zcela rozpustí. Do směsi pracího prášku nebo gelu a vody namočte houbu na mytí nádobí, vyždímejte ji a její jemnou stranou se pokuste odstranit z polštáře všechny viditelné skvrny.

Jak se zbavit nepříjemného odéru

Pokud z vašeho polštáře cítíte nepříjemný odér, položte ho na stůl vyskládaný novinami, posypte ho jedlou sodou (rozhodně s ní nešetřete), nechte prášek působit minimálně po dobu dvou hodin a poté ho z polštáře oprašte nad vanou či umyvadlem, nebo ho vysajte.

Jedlá soda absorbuje veškeré nepříjemné pachy a zanechá váš polštář zcela bez odéru.

Pravidelné čištění

Minimálně dvakrát za rok bychom ale měli naše polštáře vyčistit do hloubky, s tím nám čištění houbičkou, ani jedlá soda nasypaná na povrchu polštáře příliš nepomůže. Ideální je polštáře vyprat v pračce, nejdříve ale na jejich cedulce zkontrolujte, jestli je to ve vašem případě možné.

K tomu, abyste vaše polštáře vyčistili opravdu do hloubky, dokonce nepotřebujete kupovat ani žádné speciální přípravky, stačí vám jen ingredience, které už máte doma, jak na svém webu uvádí Tips Bulletin.

Potřebujete:

  • 100 ml jaru na nádobí
  • 50 ml bílého octa
  • 50 ml jedlé sody
  • malou misku
  • tenisové míčky

Postup:

Nejdříve smíchejte všechny ingredience tvořící směs na praní dohromady v malé mističce, poté směs nalijte do zásobníku na prací prášek, vložte polštář do pračky spolu s dvěma tenisovými míčky a můžete začít s hloubkovým čištěním. Tenisové míčky zajistí, že váš polštář během praní neztratí svůj tvar.

Zapněte pračku na cyklus s nejvyšší teplotou. Po skončení cyklu zkontrolujte povrch polštáře. Vámi vyrobená směs má totiž mnohem hustší konzistenci než klasický gel na praní, může tak být zapotřebí druhého pracího cyklu k dokonalému odstranění prací směsi z povrchu polštáře.

Zdroj: Tips BulletinExpress

KAM DÁL: Námraza na autě: Zbavte se jí během několika vteřin. Pomůže vám sáček a obyčejná voda.

Klíčová slova: