Mladistvý vzhled: Husté obočí vám ubere několik let. Podpořte jeho růst přírodní cestou

S podporou růstu obočí vám pomůže mimo jiné i cibulová šťáva
  |   zajímavost

Pokud hledáte něco, co by vás omladilo, ale nechcete utrácet tisíce za drahé procedury, vsaďte na vaše obočí. Husté obočí je totiž tak silně spojováno s mladistvým vzhledem, že vám dokáže okamžitě ubrat až několik let.  

Řada z nás v mládí udělala tu chybu, že si obočí vytrhala až příliš. Trendy úpravy obočí se totiž během let mění spolu s trendy v líčení. Dlouhou dobu bylo za ideál krásy považováno co možná nejtenčí obočí. V posledních letech ale na módních přehlídkách i v dámských magazínech vládne trend hustého, téměř až neupraveného obočí.

Navíc si řada profesionálů v oboru i lidí, kteří tento trend vyzkoušeli, myslí, že má téměř až magickou moc. Funguje totiž podobně jako pramen mládí. Správná úprava obočí nám může opticky ubrat až 10 let.

Pokud jste si obočí v minulosti léta trhali do tenkých obloučků a chloupky v obočí vám poté kvůli tomu přestaly růst, nezoufejte, lze to napravit, jak na svém webu uvádí eMedi Health. Dokonce k tomu nebudete muset kupovat žádná předražená séra určená pro růst řas a obočí, jde to totiž i přírodní cestou.

Ricinový olej

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak podpořit růst obočí, je pravidelná aplikace ricinového oleje, jak na svém webu uvádí Healthline.

Obsahuje totiž celou řadu proteinů, antioxidantů, vitamínů a mastných kyselin - všechny tyto látky vyživují naše vlasové folikuly.

Ideální je každý večer aplikovat kapku tohoto oleje přímo na obočí a pořádně ho do něj vmasírovat tak, aby se produkt dostal až ke kořínkům. Můžete ho nechat působit přes noc, pokud ale nesnesete pocit mastného obličeje, můžete ho smýt po uplynutí 30 minut pomocí odličovače a vatového tamponku.

Cibulová šťáva

Dalším způsobem, jak získat zpět ztracené chloupky v obočí nebo jen zahustit ty stávající, je cibulová šťáva, jak na svém webu uvádí Food NDTV.

Cibule dokáže účinně stimulovat růst vlasů, ale i chloupků v obočí díky svému vysokému obsahu síry, vitamínu B, C a dalších prospěšných minerálů.

Tento způsob ale kvůli silnému cibulovému aroma rozhodně není pro každého. Pokud ale patříte mezi odvážlivce, kteří se odhodlali tuto cibulovou kúru vyzkoušet, nebudete litovat. Vymačkejte si šťávu z jedné cibule, část tekutiny pote aplikujte na obočí tak, aby se dostala až ke kořínkům jednotlivých chloupků, a zbytek uzavřete do skleněné dózy a vložte do lednice.

Cibulovou šťávu nechte na obočí působit zhruba jednu hodinu.

Zdroj: eMedi HealthFood NDTV, Healthline

KAM DÁL: Hubnutí v zimních měsících: Pomůže vám přidání několika potravin do vašeho jídelníčku.

Klíčová slova: