Botoxový efekt zdarma: S omlazením vám pomůže obličejová jóga

Obličejová jóga vám mimo jiné pomůže předejít vzniku vrásek kolem očí
  |   zajímavost

Chcete si udržet mladistvý vzhled a předejít vzniku vrásek, ale nechcete utrácet za drahé procedury? Zkuste obličejovou jógu. Jde o posilování svalů v obličeji, které spolu s přibývajícími roky postupně ochabují. Celá praxe vám zabere jen několik minut denně.

Jógu zná dnes téměř každý, stejně tak to, jaké benefity nám cvičení jógy může přinést, včetně posílení svalů všude na těle. Ne všichni ale ví, že existuje i obličejová jóga, která funguje na velmi podobném principu. Její součástí je hned několik velmi jednoduchých cviků, které s trochou praxe zvládne a dokáže si je zapamatovat opravdu každý.

Obličejová jóga nám potom může pomoci s posílením svalů v oblasti obličeje, a tak i s udržením si mladistvého vzhledu, jak na svém webu uvádí The Indian Express.

Jde tak o jeden z mála způsobů, jak si zpevnit kontury obličeje bez sebemenšího zásahu dermatologů nebo drahých kosmetických procedur, jak dokazují studie. Tento typ cvičení totiž nejen zlepšuje prokrvení obličeje, ale také stimuluje produkci kolagenu, který je pro oddálení známek stárnutí naprosto nezbytný.

Obličejová jóga ale mimo jiné i uvolňuje napětí v naší tváři a může nám pomoci vyrovnat některé asymetrie v obličeji.

Jak obličejovou jógu provádět

Při provádění obličejové jógy je důležitá zejména pravidelnost a trpělivost.

Výsledky totiž na rozdíl od aplikace botoxu či výplně neuvidíte okamžitě, ani v rámci několika dnů. Důležité je najít si na tuto praxi čas nejlépe každý večer a počítat s tím, že se výsledky dostaví nejdříve po několika týdnech či dokonce měsících pravidelného cvičení.

Pokud s tímto druhem cvičení nemáte žádné předchozí zkušenosti, je ideální začít s menším počtem cviků a zaměřovat se spíše na jeho správné provedení a jeho pravidelnost než na kvantitu.

Kočičí oči

Jde o jednoduché cvičení, které vám pomůže eliminovat vznik vrásek kolem očí, jak na svém webu uvádí Express.

Postup:

Položte svoje dlaně na spánky a ujistěte se, že překrývají konec vašeho obočí. Zatlačte dlaněmi na svaly na vašem obličeji a poté dlaně (stále stlačené na vašem obličeji) posuňte dozadu a směrem nahoru. Zavřete oči a víčka se snažte co nejvíce přimhouřit oči tak, abyste cítili, jak vaše obličejové svaly pracují.

Rozlučte se s dvojitou bradou

Jedním z největších problémů, který ženy trápí spolu s přibývajícím věkem, je dvojitá brada. Dokonce i tohoto problému se můžete zbavit s obličejovou jógou.

Postup:

Nejdříve se usmějte, otevřete ústa a řekněte "Á". Poté svým spodním rtem zakryjte spodní řadu zubů a zatlačte váš spodní ret co nejvíce směrem do úst. Bradu se snažte tlačit směrem ven a zároveň pomocí svalů na vašem obličeji tlačte tváře směrem nahoru. V momentě, kdy už bradu nemůžete vytlačit více dopředu, přiložte na oblast kolem úst dva prsty (jeden z každé strany), abyste předešli vzniku vrásek. A alespoň chvíli tak vydržte.

Zdroj: The Indian Express, HealthlineExpress

KAM DÁL: Mladistvý vzhled: Husté obočí vám ubere několik let. Podpořte jeho růst přírodní cestou.